Spor Toto Süper Ligin 2021 - 22 sezonun ikinci yarısının açılış maçında lider Trabzonspor sahasında Malatyaspor’u ağırladı. Ligde ikinci yarı bu karşılaşma ile başladı. Bütün futbol severlere ve başta Trabzonspor camiasına hayırlı olsun diyorum.  Zirve yarışında rakipleri ile puan farkını korumak isteyen Trabzonspor, kendi sahasında oynadığı bu zorlu maçta eksikleri olmasına rağmen gelen transfer haberleri ile moralli çıktı. Birde Teknik direktör Abdullah Avcı’nın çağrısını kırmayarak tribünleri dolduran 35 Bin kişilik Bordo Mavi yürek, takımın en büyük itici gücü oldu.
Trabzonspor, maçın ilk yarısındaki baskın oyunu ile skoru bularak istediğini aldı. Yakaladığı birçok pozisyondan da yaralanamadı. Soyunma odasına avantajlı giden Bordo Maviler ikinci yarıya da aynı tempolu oyunu ile başladı. Rakibine göre topa daha fazla sahip olan Trabzonspor yakaladığı gol fırsatlarını cömertçe harcaması sonucunda oynadığı oyunun karşılığını skor olarak alamadı. Bunda rakibin oynatmamaya yönelik oyunu da etkin oldu. Trabzonspor ligde zor günler geçiren rakibi karşında sahasında bulduğu tek gol ile galip gelerek, 3 puanı hanesine yazdırdı. Lider Trabzonspor aldığı bu galibiyet ile rakipleri arasındaki puan farkı koruyarak yoluna emin adımlarla devem etti.
Trabzonspor'un ligdeki diğer takımlara göre üstün olduğu yönü, hücum gücünde bireysel yeteneği ve yaratıcılığı çok üst düzey oyunculardan kurulu olması. Bu oyuncular   Nwakaeme, Hamsik ,Bakasetas, Abdulkadir Ömür ve  Cornelious. Yeni transferlerle bu sayı daha da arttı. Hepsi bire birde adam geçebiliyor, mükemmel asistler yapabiliyor, boş saha buldular mı adeta rakip defansın içinden geçiyorlar. Her türlü hareketli oyunda ve duran topta tüm çeşit golleri atabiliyorlar. Ama bu maçta biraz tutuktular. Neyse biz konumuza gelelim. Trabzonspor'un orta sahası artık takım savunmasına çok önemli katkılar sağlıyor. Bunda Dorukhan’ın yakaladığı form grafiğinin oldukça etkisi var. Bu da ligin ilk yarısına nazaran Trabzonspor adına büyük bir kazanım oluyor ve takım özellikle kapanan rakiplerden daha aza kontra yiyor.
Abdullah Avcı Yönetimindeki Trabzonspor oyunun üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Bordo Mavililer takım boyunu kısaltmanın planlarını geçen sene yapmış ve bunda birçok maçta başarılı olmuştu. Şimdi ise saha yayılımda bir birine yakın durarak, topun kendilerinde kalmasını ve kaybedilen topları çabuk kazanılmasını sağlıyorlar. Bu oyun anlayışı ve disiplini ile de top daha fazla kendilerinde kalıyor. Buda bize bir zamanların Barcelona’sını hatırlatıyor. Trabzonspor’daysa ufak bir oyun mantalitesi devrimi izliyoruz. Gerek Başakşehir, Milli Takım ve Beşiktaş’tan tanıdığımız Abdullah Avcı, oyunda topun kontrolünün rakipte olmasını sevmez. Ancak ilk yarının birçok maçında da, gördük ki, Avcı bile maçın bir miktar doğaçlama oynanmasından rahatsız değil. Zaman zaman topu rakibe vererek geçiş oyununu tercih ediyordu. Bu anlayışla Trabzonspor gol de yedi, ama daha sonradan atmasını bilerek birçok maçı da cevirdi. Buda bize her gecen gün sürprizlerle dolu üzerine koyan tahmin edilemez bir Trabzonspor izleme olanağı sunuyor. Hoca şanslı, yeni transferlerle elindeki alternatifleri daha da fazla artıyor. Buda ona her türlü oyunu oyna opsiyonu sağlıyor. En önemlisi ona inanan ve saygı duyan bir oyuncu topluluğu var. İyi teknik adam olmak kolay değil. Bu ortamı yaratmak, fark yaratmaktır. İstikrar ve yönetim desteği de arkasında. Trabzonspor’un Şampiyonluk macerasında bunlar önemli faktörler. Işığı doğru noktaya tutuyorsanız tünelin sonunu görürsünüz.