Süper Ligin 15. Haftasında evinde Adana Demirspor’u konuk eden, Trabzonspor zorlu gecen karşılaşmayı usta ayakları ile bulduğu 2 golle geçti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Konuk ekip Adana Demirspor oldu. Mavi Şimşekler maça yüksek tempoda başladı. İlk düdük sesinden sonra, Balotelli, Yunus ve  Akintola ile tehlikeli ataklar geliştirdiler. Bu dakikalarda Trabzonspor sabırlı bir şekilde rakibini karşılayarak geçiş oyunu oynadı. Yaşanan bir hava topu mücadelesi sonrası Trabzonspor sakatlanan golcüsünü kaybetti. Cornelius'un yerine uzun bir aradan sonra sakatlıktan yeni çıkan Koita oyuna dahil oldu. Değişiklik sonrası Trabzonspor oyunda dengeyi kurdu. Bordo Mavililer geriden ayağa oyun kurarak, orta sahada hazırlık sonrası rakip kaleye hızlı giderek oyun üstünlüğünü eline geçirdi. Bu dakikalara da Fırtına aradığı golü Nwakaeme ile buldu. Yarının sonlarına doğru Adana Demir iki tane net gol kaçırdı. Montella golü yemesine rağmen oyun düzenini değiştirmeyerek maçı istediğini gösterdi. Trabzonspor,  Mavi Lacivertliler rakibine göre karşılaşmanın ilk yarısında çok üstün bir oyun oynamasa da ihtiyacı olan gol üretmeyi başararak soyunma odasına avantajlı giden taraf oldu.

İkinci yarıda da manzara değişmedi. Yarının başında baskılı olan taraf Mavi Lacivertliler idi. Oldukça çekişmeli bir maç seyrettik anlayacağınız. Mavi Şimşek her zamankinden daha istekli göründüler gözüme. Ama bu aralar Trabzonspor’un tüm rakipleri çok istekli. Sabırlı ve disiplinli oyun Trabzonspor’a kazandırıyor. Bu maçta da böyle oldu. Yine bir geçiş atağında Karadeniz Fırtınası Nwakaeme'in uzun pasında defans arkasına sarkan Hamsik müthiş bir kontrol ve klas bir dokunuşla fişi çekti ve takımının 2. Golünü kaydetti. Bu golden sonra ayağa paslarla oyunun kontrolü tamam Bordo Mavilerde idi. Trabzonspor karşısında Mavi Şimşekler sayısız fırsattan da yararlanamadı. Son dakikalarda ise kaleci Uğurcan’ı geçmeye çok yaklaştılar. Bu sabırlı oyun skora da yansıdı, maç Trabzonspor’un bulduğu 2 golle sona erdi. Trabzonspor rakibi karşısında ezici bir oyunu ortaya koyamasa da muhteşem taraftarı stadı mutlu terk etti. 

Trabzonspor, büyük hedefe emin ve sağlam adımlarla ilerliyor. Planı olması, saha içi ve dışı organizasyonu güçlü, istikrarlı yapısı ile kazanma alışkanlığı edinmiş olan Bordo mavililer rakiplerinden somut bir şekilde üstün olan özellikleri. Sahada Abdullah Avcı’nın oyun planına sadık futbolcular artık nasıl maç kazanılacağını ezberlemişler. Trabzonspor’u açık puan farkıyla namağlup lider yapan ana etkenler bunlar. Adanmışlık, özveri, disiplin, sabırlı oyun, yardımlaşma ve açlık. Abdullah Avcı ve talebeleri Teker teker, rakipleri sahadan silen bir futbolu izliyor bizlere. Trabzonspor haklı bir galibiyet daha elde etti. Özellikle son 3-4 maçı kayıpsız geçmek büyük başarıdır. Mücadeleye devam. Son 8 haftayı galibiyetlerle geçirerek, liderlik koltuğunda her gecen hafta yalnızlığın keyfini sürmeye devam ediyoruz.