ŞEMDİNLİ’DE TRABZON RÜZGARI…

Trabzon ile Hakkari’nin Şemdinli ilçesi arasındaki kardeş şehir protokolü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı

Ahmet Metin Genç ve Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar tarafından imzalandı.

Şemdinli'deki Trabzon Caddesi'nin açılışı da gerçekleştirildi.

Trabzon için anlamlı bir gün olmasına rağmen Şemdinli için çok daha anlamlı bir güne imza atıldı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ilk kez bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından ziyaret edildi.

Bu anlamda Başkan Genç’i tebrik etmek lazım.

Üstelik Trabzon’un 14. Kardeş Şehri olmasına rağmen Şemdinli’nin ilk oldu. Bu anlamda Şemdinli için de daha önce atılmamış bir adım atılmış oldu.

Bu sevgi selinin hazırlığı da gece saatlerinden itibaren şehirde hissedildi.

Şemdinli adeta Trabzon yazılarıyla donatıldı.

Şemdinli Belediyesi’nin girişine asılan devasa pankart ise dikkat çekti.

Whatsapp Image 2025 06 20 At 00.39.24 (2)

Pankartta, “Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla, Zagros’ların serin yeli buluşuyor bugün… Doğunun dik yamaçlarıyla, kuzeyin yeşil yeli kucaklaşıyor…Bir yandan horonun coşkusu, diğer yandan govendin asaleti… Bir yandan tulum sesi, diğer yandan dengbejlerin yankısı…” ifadeleri kullanıldı.

Bu ifadelerin yanısıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e gösterilen sevgi seli de Şemdinli ve Trabzon arasındaki gönül köprüsünün ne derece güçlü kurulduğunu gösterdi.

ESERTÜRK’TEN DİKKAT ÇEKEN ÖĞÜT…

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde duygu dolu anlar yaşandı.

40 Emniyet personeli bir üst rütbeye terfi etmeye hak kazandı, personellere rütbeleri takıldı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ailelerin de duygulandığı anlamlı konuşmalar yaptı.

Ancak en çok dikkat çeken konuşma Esertürk, bir emniyet personeli ve eşi arasında yaşandı.

Whatsapp Image 2025 06 20 At 00.39.24 (1)

Müdür Esertürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 çocuk nasihatini genç çifte iletti.

Esertürk, genç personele rütbesini taktıktan sonra kendisine çocuğu olup olmadığını sordu.

Olmadığını öğrendiği zaman da, “En az 3 çocuk, Emniyet teşkilatımıza ve kutlu ailemize yeni bireyler istiyoruz. Vatanımız, milletimiz için hayırlı evlatlar olsunlar” ifadelerini kullandı.

TRABZON’UN SUÇU NE?

Türkiye’de yeni teşvik yasası devreye girdi. Buna göre; Türkiye, topyekün kalkınma stratejisi doğrultusunda devreye alacağı yatırımlarda, teşvik sistemiyle bölgeler arası farkları azaltırken, ülkenin üretim ve refah seviyesinin artırmayı hedefliyor.

Bölgeler arasındaki farklar azaltılmaya çalışılsa da Trabzon yeni teşvik sisteminde de 3. Bölge olmaktan bir türlü çıkamadı.

Öyle ki Trabzon, 2012 yılında Gayri Safi Milli Hasıla İller sıralamasında 35. Sırada bulunan Trabzon, 2025 itibariyle ise 53. Sıraya geriledi ama buna rağmen yine de 3. Bölgeden çıkamadı.

Peki bu durum Trabzon’a neler kaybettiriyor?

Aslında bu örneği TTSO Başkanı Erkut Çelebi verdi. Mesela 5. Bölgede olan Ordu’da Teşvik Sayesinde 25 bin kişi istihdam edilirken, Trabzon’da ise bu rakam 8 bin 800’de kalmış.

Burada siyasilere sormak lazım, Trabzon’un suçu nedir?

Neden Trabzon’a karşı bu ön yargınız?

Erkut Celebi Sehirde Bir Cok Otel Acilmayacak 9013

Gayri Safi Milli Hasılada kişi başına düşen gelirin daha ne kadar geriye düşmesini bekliyorsunuz?

Hiç mi bu noktada sorumluluk hissetmiyorsunuz?

TTSO Başkanı Erkut Çelebi’nin dediği gibi Karadeniz Bölgesi sahillerindeki tüm iller 5. Bölgeye alınsın…

Trabzon’a gelecek yatırımcıların en azından biraz önünü açmayı deneyin.

Zaten şehirde arazi kıtlığı var. Arazi fiyatları bir hayli yüksek. Eğer diğer illere verdiğiniz teşvikleri bu illere vermediğinizde yatırımcı Trabzon'a neden gelsin?

Sonra da belediyeler iş kapısı görülüyor diye de kimseye dert yanmayın…

Evet yeni teşvik yasası ile diğer illere olduğu gibi Trabzon için de bu sene 4 ana başlık belirlendi. İnşallah bu noktada belki şehirde bir gelişme olur…

TRABZON’DA BİR DEVİR SONA ERİYOR!

Trabzon’da bir tarih kapanıyor…

Trabzon’un ilk Süper Marketi, şimdiki adıyla ‘Ulusal Zincir Süper Market’ 1994 yılında Hızırbey Mahallesi’nde Gima adıyla açıldı.

Evet o dönem de Trabzon’da Marketler vardı ama, Gima Trabzon’da zincir sistemle, merkezi stokla ve barkodlu sistemle çalışan ilk modern süpermarket kabul edilir.

Onun öncesinde ise ulusal marketler henüz Trabzon pazarına girmemiş, daha çok yerel marketlerde alışveriş yapılıyordu.

O tarihten sonra da Ulusal Süper Marketler, şehirde hizmet vermeye başladı.

Gima’nın tarihi bir hayli maceralıdır.

O dönem 3 katlı açılan mağazanın içerisinde bugün AVM’leri aratmayan bir görüntü vardı.

249158 Carrefoursa

Gıda ürünlerinin yanı sıra, giyimden, beyaz eşyaya, pastanesinden, züccaciyesine kadar bir çok ürün grubu markette müşterileriyle buluşuyordu.

Sonrasında Türkiye çapındaki Gima Marketleri satılınca, adı da Carrefoursa oldu.

Sonrasında 3 katlı market küçüldü, tek kata düşürüldü ve günümüzdeki haline döndü.

2017’de ismi yeniden Gima oldu ama o da çok uzun sürmedi. Sonrasında adı yeniden Carrefoursa’ya dönüştürüldü.

Neyse gel zaman git zaman aradan dile kolay 31 yıl geçti ve Trabzon’un ilk Ulusal Zincir Süper Marketi kapatma kararı aldı.

Böylelikle Trabzon’un ilk Süper Marketi de tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak gibi duruyor…

TRABZONSPOR’DA BİRİMLER YENİLENİYOR!

Trabzonspor’da yaz dönemi sadece transfer değil, kurumsal yapı ve organizasyon anlamında da hareketli geçiyor.

Bordo-mavili kulüpte başta sağlık kurulu olmak üzere birçok birimde köklü yeniliklere gidilirken; altyapıdan kadın futboluna, basketboldan A takıma kadar tüm departmanlarda hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Kulübün geleceği açısından büyük önem taşıyan U19 takımında Türkiye genelinde 12 yeni oyuncunun transferi için görüşmeler sürüyor. Geniş çaplı bir tarama yapılan altyapı projeksiyonunda, genç yeteneklerin takıma kazandırılması hedefleniyor.

Kadın Futbol Takımı’nda da transfer döneminin sonuna gelindi. Teknik ekibin raporları doğrultusunda belirlenen oyuncularla imza aşamasına geçilirken, yeni sezona güçlü bir kadro ile girilmesi planlanıyor.

Gr Jifth Wo A A Xgg C-2

Trabzonspor Sağlık Kurulu’nda ise önemli bir yapılanma süreci yaşanıyor. A takım, kadın futbol, basketbol ve altyapı birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda kurul yeniden şekillendiriliyor. Yeni alımlar, takviyeler ve görev değişiklikleriyle daha güçlü bir sağlık altyapısı oluşturulması hedefleniyor.

Akademi, kadın futbol, basketbol ve A takım arasında daha etkin bir koordinasyonun sağlanması için de toplantılar aralıksız devam ediyor.

Bu süreçte özellikle performans, sağlık ve lojistik konularında ortak stratejiler geliştirilmesi amaçlanıyor.

Trabzonspor yönetimi, hem sportif başarıyı hem de kurumsal disiplini artırmak için kapsamlı bir yapılanmaya gitmiş durumda. Tüm birimlerde yürütülen bu çalışmalar, camianın geleceğine yönelik umutları da beraberinde getiriyor.

VE KOLEJ HAYATI BAŞLADI

Trabzonspor cephesinde uzun süredir konuşulan önemli bir gelişme nihayet meyvesini vermeye başladı. İbrahim Erdemoğlu Futbol Okulu’nun “eğitimli sporcu yetiştirme” vizyonu, Bakanlık desteğiyle somut adımlara dönüşüyor.

İlkokuldan liseye geçiş aşamalarında okul oryantasyonu ile öğrenciler hem akademik hem de sportif anlamda büyük bir titizlikle hazırlanacak.

Özellikle A milli takım seviyesinde sporcu yetiştirme hedefi, sadece sahada değil akademide de başarılı bireyler yetiştirme arzusu Trabzonspor’un yıllardır hayalini kurduğu projeye can veriyor.

Thumbs B C 2Cbdb1Bd74446F06Ab074Da1791717Fa

Bakanlığın projeye sağladığı güçlü destek ve kulübün bu konuda gösterdiği hassasiyetin, Türkiye futbolunda yeni bir dönemin kapılarını aralayacağı konuşuluyor.

Yakında, bu okuldan mezun olan gençlerin hem futbolda hem de eğitim hayatlarında zirveye oynayacakları, Trabzonspor’un marka değerini artıracak nitelikte sporcular olarak yeşil sahalara çıkmaları bekleniyor.

Görünen o ki, Trabzonspor sadece sahada değil eğitimde de örnek kulüp olmaya kararlı.