Süper Lig’in en çok şut deneyen, en çok gol atan iki takımı Vodafone Park’ta karşı karşıya geldi. Beşiktaş’ın geçen sezon şampiyonluğa giderken ortaya koyduğu bir oyun vardı. Genelde geriden ayağa pasla çıkıyorlar,  rakip yarı sahaya yerleşiyorlar ve seri paslarla rakiplerini kolluyor ve skora gidiyordu. Gecen yıl Sergen Hoca’nın Beşiktaş’a oynattığı bu oyunun bir benzerini bu yıl Trabzonspor’a Abdullah Avcı oynatıyor. Avcı’nın talebeleri stoperleriyle oyunu öne taşıyorlar, kanat bekleri bolca hücuma katılıyor. Hamsik oyun merkezini belirliyor, Gervinho, Bakasetas, Nwakaeme ve Djaniny’ de işi bitiriyor. Beşiktaş bu maçta tipik iç saha oyununu oynamayı denedi. Sergen Yalçın’ın ekibi önce topa sahip olup ilerleyen dakikalarda oyunu domine etmek istedi. Trabzonspor’un bu sezon baskın oyun felsefesinin istatistiklere de net bir biçimde yansıdığını görüyoruz. Fırtına bu sezon 11 maçta toplam 158 kez “10 pas ve üstü seri” yakalayıp bunu şutla sonuçlandırmış. Bu maçta ta sabırlı oynayıp, önde basıp, topa sahip olmaya ve hızlı kontralar yapmaya  çalıştılar. 

Oyuna iyi başlayan ev sahibi Beşiktaş oldu. Bir kere her şeyden önce arkadan topu daha hızlı kullanıldılar. İleride iyi basarak Trabzonspor’un geriden çıkışını zorlaştırdılar. Ve topu kaptıklarında da kanat beklerini de ileri atarak hızlı kontralar yakaladılar. Bu dakikalarda Trabzonspor önde top tutmakta zorlandı. Üstelik rakibin topla oynamasına da izin verdi. Beşiktaş’tan Güven ve Ghezzal’ın etkili şutlarını Uğurcan Çakır müthiş çıkardı. Trabzonspor tam oyunda dengeyi kurmuştu ki maçtaki kilit oyuncusu Bakasetas sakatlanarak oyundan çıktı. Avcı bu sakatlık sonrası Siopis sahaya sürerek orta sahayı kalabalık tutmaya çalıştı. Yarının sonlarına doğru Trabzonspor üst üste pozisyonlar buldu. Bunda özellikle Beşiktaş savunmasında yapılan pas hataları etkili oldu. Karşılaşmanın ilk ciddi pozisyonu Hamsik'in müthiş pasında Nwakaeme defans arkasına sarktı vuruşunda Ersin golü önledi. Akabinde Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Larin ceza sahasına girdi vurdu Uğurcan yüzde yüzlük golü önledi. İkinci yarının sonları çılgın bir hal aldı. iki takımda orta sahaları hızlı geçerek bir çok pozisyon yakaladılar. Özelikle Beşiktaş defans güvenliğini tamamen bırakarak Trabzonspor kalesine yüklendi. Tam ilk yarı bitti derken Trabzonspor’un hızlı atağında, Hamsik'in ara pasında rakibini Vida’yı egale edip topla buluşan Abdülkadir Ömür, kaleci Ersin’in sol yanından topu ağlara gönderdi. Trabzonspor deplasmanda 1 - 0 öne geçirdi. ilk yarıda gol sayısının artmasını kaleciler engelledi. Özellikle kaptan Uğurcan birbirinden kritik kurtarışlar yaptı.

Bekastasın sakatlanıp çıkması iki takımı da etkilese de Abdulkadir Ömür’ü golü Trabzonspor'a istediği fırsatı verdi. Takıma bir öz güven geldi.  Bu gol oyunu üstünlüğünü kaybeden Bordo-Mavili takımın hem görüntüsünü hem de bahtını değiştirdi. İkinci yarıya daha derli toplu başlayan taraf bu kez Trabzonspor oldu. Beşiktaş orta alanda oyundan düşünce; hücum etkinliği de zayıfladı. Siyah-Beyazlıların bu çukurdan çıkışı ancak oyunu hızlandırmasına ve tabii yetenekli ayaklarının becerisine bağlıydı. Beraberlik golü de böyle geldi Trondsen'in hatalı geri pasında Larin topla ceza sahasına girdi Uğurcan'ı geçerek topu ağlara gönderdi. Bu golün motivasyonuyla birlikte tüm dengeler değişti. Aslında Larin’in attığı gol oyunun tüm seyrini çok daha farklı bir yere götürdü. Psikolojik üstünlüğü Beşiktaş ele geçirdi. Kartal’ın kurduğu baskı, Trabzonspor futbolcularını etkiledi. Bunu gören Abdullah Avcı değişiklikler yaptı. Hüseyin yerine Denswil, Djaniny' yerine Cornelius daha sonrada Berat'ın yerine Yusuf, Dorukhan'ın yerine de Serkan oyuna girdi. Zaten maç boyunca Djaniny, beklentilerin çok altında idi. Trabzon'un kalan bölümde skoru korumaya çalışması ile tempoyu düşürme gayretleri Beşiktaş'ın oyun ve baskı anlamında yükselmesini de sağladı. Siyah beyazlılar buldukları birçok pozisyonda ya Uğurcan’a takıldılar ya da cömertçe harcadılar. Maçın sonlarına doğru Beşiktaş'ın baskısı düştü ve Trabzonspor sağ kanadından birçok pozisyon buldu. Ve maçın kırılama anında Hızlı gelişen atakta Nwakaeme ceza sahasında Cornelius'a pasını verdi o vuruşunda topu ağlara gönderdi. Skoru 1-2 yapan ve Trabzonspor’a galibiyeti getiren bu gol sonrası sahada itirazlar ve gerginlikler yaşandıysa da Hakem Erkan Özdamar maçı bitirdi.  Bu zorlu karşılaşmadan 3 puan alarak Şampiyonluk yolunda rakiplerine fark atan Bordo mavililer önemli bir eşiği daha geçmiş oldu. Her ne kadar maç sonrası kırmızı kart görse de unutulmamalı ki Uğurcan'ın kurtarışları Trabzon'un zaferini getirdi. Beşiktaş'ın daha iyi ounadığı ancak Trabzon'un kazandığı gecede iki takım da müthiş futbol gecesine imza attı. Bu galibiyetle Trabzonspor, Süper Lig'de deplasmanda 23 maçtır yenilmemezlik serisi yakaladı.

Trabzonspor’un da şüphesiz oyunun maestrosu Marek Hamsik idi Slovak orta saha her aksiyonun içinde vardı, her hücumda topa muhakkak dokunuyor. Oyunun yönünü belirliyor. Takımının oyun merkezi o oluyor. Bir tebrikte Abdulkadir Ömür’e yavaş yavaş kendi buluyor ve ağırlığını hissettiriyor. Abdullah Avcı maç bitimiyle birlikte kendisine “yere yatsana” tezahüratları yapan tribünlere dönerek tebessüm çok anlamlıydı. Hoca Trabzonspor ile daha şimdiden tüm istatistikleri alt üst etti. Milli araya çok keyifli giriyoruz hadi rakiplerimiz hakkında hayırlısı.