O sene bu seneyse eğer tek bir arzumuz var biliyorsunuz ama İsterseniz taraftarın ne istediğinden önce futbolcuların ne ve ya neler isteyebileceklerini sıralayalım.

Para mı?

Öyle ya da böyle futbolculara olan ödemelerde sorun kalmadı.Başkan bir risk aldı ve her gün kapıya gelebilecek olan icra memurlarını beklemektense borçları yapılandırmayı tercih etti..

Zaten ödeyemiyorduk,her gün faize faiz geliyordu.En azından bir seferde ödeyelim de bu sıkıntıdan kurtulalım dediler..Mutsuz personel,mutsuz futbolcu ve teknik ekip bizi çok ileriye taşımazdı.

Para işi bir süreliğine çözüldü.Eğer işler yolunda giderse ve takımın değeri iyi oynanan futbol ile artmaya devam ederse kulübün kazancı artar.Bu kadar basit bir denklemi inşallah içinden çıkılmaz bir probleme dönüştürmeyiz diye de bir ekleme yapayım.

Arkadaşlık mı?

Genç futbolcuların aralarındaki yakınlığı anlatmama gerek yok sanırım.Kardeş gibi oldular.Bunu saha içinde olduğu kadar saha dışında da görmek mümkün.Radikal kararlardan sonra takım içinde bölücü,huzursuzluk çıkaran ve ya çıkarabilecek kimse kalmadı.Takımın abileri gençleri çok iyi yönetiyorlar ve birbirinin kuyusunu kazmak yerine omurgayı olabildiğince korumaya çalışıyorlar.Başarının sürekli bir arada oynayan,birbirini tanıyan bir ekipten doğduğunu bilmeyen yok..Abilerin burnu havada,gençlerin tavırları şımarıklık seviyesinde değil..

İyi futbol mu?

Kim ister her maç sonu ıslıklanmayı,yuhalanmayı? Milyonları kazanacak olsa bile zevk almak,goller atmak,attırmak ve tribünlerden alkışlanmak çok ayrı bir duygudur futbolcu için.Para ile satın alınabilir mi 40 bin kişiye 3’lü çektirmek.Yenilmemeyi alışkanlık haline getirip rakiplerin senden korkmasını sağlamanın,zoru kolaya çevirmenin en kolay en basit yoludur iyi futbol.Gün geçtikçe de daha iyi oynuyoruz.Çünkü birbirimizi daha iyi tanıyıp hamlelerimizi ona göre yapıyoruz.

Taraftar desteği mi?

Kombine kalmadı alacak.Forma almayanı dövüyorlar bu aralar.TS Club binaları talebi karşılayamıyorlar.Şimdilerde bu stadı 40 bin değil de 61 bin kişi neden yapmadıları tartışıyoruz.Üzerine koydukça ve göze hoş gelen futbol oynandıkça bu taraftar her zaman Akyazı stadını dolduracaktır.Baskı ve tezahürat nasıl olur buraya gelen her fani tadacaktır. 

Fitne fesat peşinde koşmayan delikanlı hoca mı?

Sürekli ekranlardan tartıştığı,hak ettiği halde yedek kaldığını söyleyen,söyleten futbolcuları çok gördük.Hocaların kuyusunu kazmayana futbolcu denmiyordu bir zamanlar.Tüm bunlara son veren ve disiplinden taviz vermeyerek futbolcular üzerinde diktatörlük yerine abilik şemsiyesini açan Ünal Hoca her futbolcunun çalışmak isteyeceği bir karakterdedir.Hakedenin oynayacağını her futbolcuya göstermiş ve adaletin nasıl dağıtıldığını her seferinde göstermiştir.

Patates tarlasına dönmeyen zemin mi?

Yok pas yapamıyoruz,yok orta kesemiyoruz,yok balçık,yok çok sert zemin..Bütün bunları geride bıraktık.Jilet gibi bir statdımız var artık.Ayağa top yapan takımların istedikleri tek şey saha zemininin güzel olmasıdır ve bu saha zemini çok rakip için keşke olmasaydı denecek kıvamdadır.

Güvenli şehir mi?

Trabzonlular her futbolcusuna yerli ve ya yabancı gözüyle bakmaz.Kendilerinden biri olarak bakarlar.Evlerini açarlar,yemek ısmarlar,omuzlardan aşağı indirmezler.Futbolcunun dürüst olanına en kral misafirliği yapar kıllarına zarar gelmemesi için varlarını yoklarına ortaya koyarlar.Bir iki kendini bilmez taraftar gözünüzün ucuna gelmesin.Trabzon bir futbolcu için en ideal kentlerden birisidir.Çünkü bir futbolcu gerçekten futbol oynamak istiyorsa ona bu hissi katabilecek milyonlarca kardeşi olduğunu bilir ve bu kuvveti arkasında hisseder.

Futbolcular için daha bir çok olumlu sebep sayılabilir.Bütün bu koşulları oluşturmak bir kişi ve ya yönetimin çabalarıyla olmaz.Vali,belediye başkanı,sivil toplum kuruluşları,esnaf ve tüm şehir olarak imkanları zorlamalı,bu çocuklara her türlü rahat ortam sağlanmalıdır..

Biz yeter ki bize düşeni yapalım ve inanalım.

Ben inanıyorum ki futbolcularımıza sahip çıkar ve onları istemeyecekleri durumlara sokmazsak bizim isteklerimizi yerine getirecektirler.

Bizi şampiyon takım taraftarı yapacaktırlar..

Hiç kuşkum yok.