Spor Toto Süper Lig’de 63 puanla şampiyonluğa açık farkla ilerleyen lider Trabzonspor, evinde 38 puanla ligin 9’uncu sırasındaki son haftaların formda ekibi Kayserispor’u ağırladı.

Trabzonspor için seyircisi önünde kaybedilmemesi gereken bir maçtı. Aslında Trabzonspor bildiğimiz gibi maça başladı. Pozisyonlarda buldu ama özelikle orta sahada rakibi karşılayan oyuncu olan Siopis yalnız kalınca ve beklerde hücum sevdalısı oldukları için sık sık ileri çıkınca rakibine çok fazla pozisyonu verdiler. Kayserispor'un bir golü ofsayttı. Pozisyon belki santimlerle gol sayılmadı Ama bu gelecek gollerin habercisi idi. Abdullah Avcı o dakikalarda buna bir çözüm bulamadı. Hücum etkinliğine baktığımızda Trabzonspor'u ilk yarıda güçlü görmedik. Birde buna bu maça kötü başlayan Ahmetcan’ın hataları da eklendi. Üstüne birde Puchacz’ın hücum sevdası yüzünden sürekli arkasına adam kaçırması ve iki golü de onun kanadından gelen ortalardan yenmesi.

Bordo Maviller de özellikle önde Nwakaeme, Cornelius ve Bakasetas bulduğu pozisyonlarda bireysel olarak yanlış tercihler ve hatalar yaptılar. Bununla birlikte Nwakaeme gibi üst düzey bir oyuncunun anlamsız şut tercihleri akıl alır gibi değildi. Çünkü hücumu sonlandırmak için çok daha organize atak girişiminde bulunulma şansı vardı. Trabzonspor belki de sezonun en kötü ilk yarısını oynadı. Kanatlardan daha çok toplar getirildi. Merkez orta saha Bakasetas, Siopis ve Abdulkadir Ömür da çok fazla etkili olamadılar. Bu kadar yanlış üst üste gelince Hikmet Karaman’ın öğrencileri kusursuz bir kontra oyunu ile iki gol bularak ilk 45 dakikada soyunma odasına avantajlı giden taraf oldu.

Bu yarıdaki oyun ve skor akıllara acaba Trabzonspor rehavete mi kapıldı. Önceki yıllarda şampiyonluğu amatörce kaybettiler acaba bu yılda böyle bir şey olabilir mi diye düşündürdü.

İkinci yarıya Abdullah Avcı değişiklerle başladı. Hoca Denswil, Djaniny ve Yusuf oyuna sokarken Ahmetcan, Bakasetas ve Puchacz kenara aldı. Bu değişikler ikinci yarının hemen başında meyvesini verdi. Trabzonspor Visca ile farkı 1’e indirdi. Ardından da Djaniny ile beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra oyun tamamen Kayserispor yarı sahasında geçti diyebilirim. Trabzonspor bastırdığı son saniyelerde top Kayserispor adına maçın iyilerinden olan Mert Cetin’in eline çarptığı gerekçesi ile VAR’dan kazınal penaltı ile 3-2 kazanıldı. Trabzonspor böylelikle 2 farklı geriye düştüğü karışmadan galip gelerek yenilmez armada olduğunu kanıtladı.

Üç puan beklentisinin olduğu bir maçtı, fakat bazı maçlar vardır ki oyunda istenilen düzeyde olsanız bile sonucu değiştirmek bazen mümkün olmaz. Trabzonspor özellikle ikinci yarıda oynadığı oyun ve yaptığı mücadeleyle 3 puanı fazlasıyla hak ettiğini söyleyebilirim. Bu oyunun genelinde Trabzonspor adına referans alınacak en önemli şey; Abdullah hocanın takımının ilk yarıdaki hataları görüp değişikliler sonrası cesur bir futbol ile rakibi geriye iten, baskı altına alıp hataya zorlayan bir oyun tercihini uygulatması oldu. Bu hücum oyunu için de takımı daha serbest bırakıp rakip yarı alanda çift forvet ile etkili olarak galibiyeti aldı.