Trabzonspor tüzüğünden sızanlar…!

İddia o ki, Trabzonspor’un taslak tüzüğünde bir ilginç madde var. Başkan iki aşamalı seçimle; seçilecek. Nasıl yani? Şöyle yani. 30 bine yaklaşan üyeler önce delege seçecek.

Sonra o delegeler, başkanı seçecek. Bu yasal mı..? Evet. Peki doğru bir karar mı.? Tabi ki hayır. Tıpkı siyasi partilerde olduğu gibi Trabzonspor’da da delege ağaları ortaya çıkacak. Bu madde niye konuyor(muş) Benim 100- 200 oyun var diye genel kurullarda ortaya çıkanların önünü kesmek için.

İyi tamam da.

Yukarıda dedik, o zaman da delege ağalara türeyecek. İkinci bir ilginç ilginçlik ise yine başkan ile ilgili.

Başkana, üniversite mezunu olma zorunluluğu getirilecek. Hayda. Ben bu maddenin varlığını öğrendiğimde ilk tepkim şu oldu. İHO’nun önünü kesmek. Sonra daha bir geniş çerçeveden baktım olaya. Ne İHO’su.. Bu resmen Başkanlık ile ilgili olarak bir kriter getirmek. Kriter dediğinizi Üniversite mezunluğu şartı ise, bunun gerekçesini de bilmek zorundayız.

İlk okul mezununu “Vekil” yapacağız. Trabzonspor başkanını illa üniversite mezunlarından arayacağız. Beyler, bu zorlamaları bırakın.. Ayıp oluyor. Yazık oluyor. Hiç gerek yokken milleti geriyorsunuz. Millete tuzak kurmaya gerek yok ki…!

Müminhan Bilgin ile sohbet!

Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Müminhan Bilgin telefonla aradı. Dedi ki…” Ali kardeş, tüzük genel kurulunda tüzük maddelerini tek tek oylarsak, iki güne salondan çıkamayız…” Ben de dedim ki.. “O zaman bu konuya duyarlı insanlara çağrı yapın bir tüzük platformu kuralım ve orada genel kuruldan önce tartışalım..” Bilgin, resmi sitede tüzüğün taslak halinde yayınlanacağını, önerilerin oradan alınacağını söyledi. Şimdi resmi siteden taslak tüzüğün yayınlanmasını bekliyoruz. Dört gözle…!

Trabzon Limanı tartışmalı

Trabzon Liman’ı şehrin içinde kaldı. Bir hançer gibi saplanıyor.

Çömlekçi kentsel dönüşümü içinde Liman’ın halka açılması, Deniz parkı olması ile ilgili çalışmalara hemen başlanmalı.

Adı da hazır. Deniz Parkı..

Türkiye’de de bir ilk olur. Yanı başımızda Batum’da da liman var.

Sahilde yürürken birden kendinizi limanın içinde buluyorsunuz. Yükleme de var.

Demiryolu da. Ama halka açık. Sürmene ya da V.Kebir’e güzel bir liman yapılır, işletmecisine buyurun yeni liman bu denir.

Ve Trabzon Limanı da halka açılır.

Yeniden dizayn edilir ve yeni bir yaşam alanı ortaya çıkar. Bundan böyle şehrin gündeminde bu olmalı..

Ve kamuoyu oluşturulmalıdır. Ve Trabzon’da halktan oy isteyen her parti de bunu Trabzon’a vaat etmelidir.

Vehbi Koç ve güney çevre yolu

Ak Parti’nin milletvekili adayı Vehbi Koç, Trabzon için elzem bir ihtiyaç olan güney çevre yolunun gerekliliği ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Sevindim, heyecanlandım, umutlandım.

O bunu söyleyinceye kadar bir iktidar partisinin adayının ağzından bu seçim döneminde güney çevre yolunu duymamıştım.

Koç, demek ki, Trabzon ile ilgili çalışıyor. Trabzon’un uzun vadedeki beklentilerini öğrenmiş.

Trabzon ile ilgili haşır neşir olmuş.

Aldığım bir bilgiye göre de güney çevre yolu ile ilgili olarak Çarşamba günü Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’a da bu yönde bilgi verilecek, Erdoğan da bu yolu müjdeleyecek.

Bakın bu işte; harika bir şey. Hadi verin sözü..

Biz de size alkışlayalım.

İspiyoncu, fişçi, ahlaksız adam!

Bir meslektaş gazeteci, patronuna Trabzon medyası ile ilgili geniş bir rapor yazmış kendince iğrenç tespitlerde bulunmuş.

Kendi hariç bütün meslektaşlarını “Akçeli” işlerle ilişkilendirmiş. Kendi hariç bütün meslektaşlarını “Bir hesap peşinde” diye fişlemiş.

Çalıştığı kurum hariç, bütün kurumları “ şunun bunun onun piyon “ olduğunu patronunun bilgisine sunmuş.

Bazı gazetecileri iğrenççe, güya gönül ilişkilerine yazmış.

Canla başla ayakta tutmaya çalıştıkları internet sitelerini güya iş adamları ile gönül ilişkisi içinde ayakta tutmaya çalıştıkları iftirasını atmış.

Oysa, kendisi hakkında tacizciydi şikayetlerini görmemezlikten gelerek.

Yerel gazetelerin kendince piyasa ilişkilerinde “gazetecilikten öte başka ilişkileri olduğunu” iddia ederek patronunu kandırmış.

Meslekte saygın bir yeri olan bütün arkadaşlarına bir kulp takmış.

Şu ondan para alıyor demiş. Bu onun parası ile ayakta duruyor demiş. Ne belge var.. Ne bilgi. Ahlaksız iğrenç adam. Bizim için de bir iki satır güya bilgi vermiş, o ahlaksız raporunda. Şu olayın arkasında ben varmışım. Şu olayın önünde ben. O raporun ıslak imzalı metni elime geçsin, iğrenç, ahlaksız, ruhsuz adam; seninle mahkemede görüşeceğiz. Şimdi merak ediyorsunuz, kim bu adam. Sanal aleme düştü.

Bazı arkadaşlar bu adamı da raporunu da ifşa etti. Hangi yüzle şimdi yeniden gazetecilik yapacak. Hangi yüzle, gazetesini güya şaha(!) kaldıracak. Bu dünyada hiçbir şey gizli kalmıyor. Jurnalci, ahlaksız, seviyesiz adam. Seninle kendi adıma ben hesaplaşacağım. Ve mutlaka adından bahsedip, mesnetsiz iddialarda bulunduğum arkadaşlarımız da benim gibi yapacak.

Seni Trabzon medyasını çöplüğüne atacağız. Yerin orası.

Not: Söz konusu yazıda bahsettiğim rapor denilen iğrenç tespit ve analizler bundan 3 yıl öncesine aittir....

ZAYTUNG

Mitinglerinde Aşırı Coşkulu Görünen Muharrem İnce'ye 450 Milyar Dolarlık Dış Borçtan Kimsenin Bahsetmediği Yönünde Şüpheler Artıyor...