Trabzon özelinde alışık olduğumuz ciddi bir hastalığımız var. Siyasetten spora, spordan sanata.. Her kulvarda bu hastalığımız aynı zamanda bu bulaşıcıdır.

O hastalığımızın adı şu; Kimin adamı.. Her platformda her birimizi her birimiz şunun, bunun, onun adamı olarak damgalarız.

Ak Parti Trabzon Büyükşehir adayı Murat Zorluoğlu olunca, hemen bir merak bir merak; kimin adamı diye millet ortalığa düştü. Şimdi aha buradan açıklıyorum. Murat Zorluoğlu kimin adamı..

1)    Süleyman Soylu’nun adamı: Zira kendi Van valisiydi. Ondan önce de Elazığ Valisi. Her halde Soylu güvenmediği adamı Van’a göndermezdi. Üstelik terör ile dişe diş mücadele edildiği dönemde Van’a en güvendiği biri, Murat Zorluoğlu’na bu görevi vermezdi. Yetinmedi, İl’in Belediye başkanlığı görevini de verdi. O zaman Zorluoğlu Soylu’nun adamı.

2)    Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın adamı: Aynı zamanda Ak Parti’nin de genel başkanı olan Cumhurbaşkanı, Zorluoğlu’nun bürokraside üçlü kararname gerektiren tüm atamalarında imzası olan kişi.. Son olarak Van valiliğine atanmasında ve Belediye Başkanı olmasında direkt dahli olan bir biri.. O zaman Zorluoğlu, Erdoğan’ın adamı.

3)    Ak Parti genel merkezinin adamı: Yerel yönetimlere belediye başkan adaylarını belli aşamalardan geçiren, kamuoyuna soran, STK’larla fikir alışverişinde bulunan nabzı ölçen kendilerine göre bilimsel tespitlerle eleme yapan Ak Parti genel merkezi, Trabzon için Murat Zorluoğlu’nu tespit ettiğine göre, Zorluoğlu, Ak Parti genel merkezinin de adamı Bu 3 gücün adamı olarak Trabzon’a gelen Murat Zorluoğlu’nu illa o kötü alışkanlığımızdan hareketle bir yere yamayacaksak, bir yere dayandıracaksak, bir yerine adamı diye tahlil edeceksek… Yanılırız… Bıkarın adamı rahat.. Trabzon’a gelmeden birilerinin adamı diyerem yıpratmayın.

 Özetle Zorluoğlu…!

Murat Zorluoğlu nasıl biri. Ben yaklaşık tanıyalı bir ay oldu. Van’dayken, ziyaretine gittim. Konutunda kabul etti.. Bir saate yakın sohbet ettik…

A’dan Z’ye… Her konuda.. Ağırlıklı olarak Belediyecilik ve Belediye hizmetleri konusunda. Zira, Van’da çok iyi işlere imza atmış, gözümle gördüm.

Trabzon’a aday olarak gösterildikten sonra da sohbetim oldu.. Kısa sürede O’nu şöyle anlatabilirim size..

Çokça; Volkan Canalioğlu; ama daha cesaretli, eyyamcı değil

Çokça; Orhan Gümrükçüoğlu; Ama ortak akıla daha çok itibar eden biri.

Çokça; Orhan Karakullukçu; Projeci, heyecanlı, Belediyeciliğin piri, yenilikçi

-Çokça; Atay Aktuğ; Daha sempatik, daha centilmen, temsil yeteneği daha fazla. Anlayacağınız Trabzon’da iz bırakan 4 Belediye başkanından özellikler taşıyan ama kendi özelliği ile kendi olan bir Murat Zorluoğlu

A.Metin Genç, Ortahisar’ın başkanı ama…!

Genç’i bilmem ama etrafındakilerde hiç gereksiz bir panik havası seziyorum.

Sanki, A.Metin Genç yeniden Ortahisar için aday gösterilmeyecek.

Sakin olun.. Panik yok.

Genç adı, iki komisyondan da geçti.

Ama son bir haftadır Genç’in ekibinin algı operasyonu Ankara’da ters tepebilir.

Süreci sessiz sakin beklemeliler. Oysa, bir telaş, bir stres..

Ak Parti’nin geleneğinde olmayan hareketler Genç’e zarar veriyor.

Genç, başkan olmalı diye herkesi  harekete geçiriyorlar..

Muhtarlar açıklama yapıyor

Gazetelerde ilginç başlıklar, Genç olmaz ise Ak Parti ayaklarına sıkar manşetleri Ortahisar’a aday adayı olmuşlar

Genç lehine çekildim demeleri. STK’ların bazılarının Genç’i istiyoruz demeçleri. Bunlar Genç’in bilgisi dahilinde yapılıyor izlenimleri..

Yapmayın..

Ak Parti’ye ters hareketler. Genç’in siyasi geleceğini de etkileyen hareketler.

Genç, zaten yeniden aday gösterilecek.

Karar verilmiş..

Şimdi yeniden aday gösterildiğinde; söke söke adaylığı aldık,

Ak Parti’deki bazı şer güçlerini diz çökerttik mi diyeceksiniz.?

O havayı görüyoruz.. Böyle bir hava estirdiğinizde, nasıl parti içinde uyum sağlanacak.

Susun ve süreci sabırla bekleyin. Yerinde sayanlar yürüyenlerden daha fazla ses çıkartırmış. Bu hataya düşmeyin..

Haa bir de hatırlatırız.

Ak Parti seçimle iş başına gelmiş başkanlarını artık sürelerini tamamlamadan görevden de alıyor.

O gelenek de var artık. Böyle bir şey mi gelsin Genç’in başına istiyorsunuz..

 Ahmet Ağaoğlu ve As Başkanlık Trabzonspor’un yazılmamış anayasasına göre,

As Başkanlık hep Trabzon sınırları içinde kalmalı  kuralı vardır.

Ve kuruluşundan bu yana da böyledir. Efsane As Başkanlar Trabzon içinden olmuştur. Besim Kahraman, İskender Önal, Faruk Özak, Nevzat Şakar, Hayrettin Hacısalihoğlu.. Her başkan; camiaya hükmeden bir As Başkanla yola çıkmıştır. Ali Kemal Başaran, Ahmet Çubukçu, Haşim Sayitoğlu gibi. Başarılı olan olmuş, olmayan da olmuştur. Ama hep şehrin içinden gelenlere bu koltuk teslim edilmiştir.

Şimdi Ağaoğlu’nu ikinci yönetiminde As Başkanlık da Trabzon dışına gidecek diye bir bilgi var. Kesinlikle Trabzon dışındaki isme karşı bir önyargımız yok. -Yetenekli -Becerikli -Özverili -Hassas -Dik duran -İşinin ehli Biri olabilir. Ama Trabzon dışındaysa.. Şehirde ikamet etmiyorsa, çocuk sakat doğar. Ağaoğlu böyle bir maceraya kapılmamalı..Böyle bir hata yapmamalı.

Biz ne kongreler gördük..!

Trabzonspor’un 30 bine yakın üyesi var. Son kongre, dünkündü 7 bin 600 kişinin oy kullanma hakkı vardı.. Sandık başına bin 690 kişi geldi.. Tek liste olduğu için katılım düşüktü. Hele bir liste daha olsaydı.. Orası tıklım tıklım olurdu. Kongreye katılma hakkı olanlar ile oy kullananlar arasındaki bu uçurum elbette hoş değil. Ancak biz ne genel kurullar gördük..

Seçilecek kurulların sayısında daha az katılım oldu. M.Ali Yılmaz’ın tek liste ile gittiği genel kurul Trabzon Lisesi konferans salonunda yapıldı. Yılmaz kongreye gelmedi..

Yönetim kurulu listesi 40 kişi…

Yedek üyeler, disiplin, denetleme, sicil ve diğer kurullar da seçilecek.. Onların sayısı da 40 kişi..

Toplam 80 kişi.. Salonda var 60 kişi..

Bir şikayet ihbar olsa, Trabzonspor kayyuma kalacak. Oylar kullanıldı.. Sandıklar tesislere getirildi.

Oy kullanmayan en az 300 kişi adına sandıklara oy atıldı da Trabzonspor krizden kurtuldu. Böyle genel kurullarımız da oldu. Hatırlatalım dedik

Trabzon CHP niye adayını belirleyemiyor..!

Trabzon merak içinde, CHP niye büyükşehir adayını belirlemiyor..

Belirleyemiyor. İşte benim uzuuuuunnn araştırmalar ve 40 yıllım gazeteciliğimden edindiğim bilgiler ışığında CHP’nin aday belirleyememe nedenleri.

-    Adaylık teklifi edilenlerin önce eşleri karşı çıkıyor

-    Adaylık teklif edilen hayır diyor ki, aday ilan edileni rahat eleştirsin, bula bula bunu mu buldunuz diyebilsin.

-    Beni milletvekilliğine layik görmediniz, Belediye Başkanlığına mı aday gösteriyorsunuz diyerek hayır diyor

-    İl Başkanı da kim, beni Genel Başkan arasın anca ona hayır derim diye kaçak güreşenler bolca var.

AFKURDUM…))) Araba gazsUz, müzik bassUz, ortam ‘laz'sUz olmaz.

ZAYTUNG En Fakir Ülkeler Zirvesi(F20), üye ülkelerin uçak bileti parasını denkleştirememesi nedeniyle bu yıl da gerçekleştirilemedi...