Siirt Emniyet Müdürlüğü, 15 gün önce yakalanan 4 kişi üzerinde çıkan bir mektupla örgütün kirli emelini gün yüzüne çıkardı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Ekim 2013 tarihinde Siirt genelinde esnaftan para aldığı ihbarı üzerine M.K., A.N., S.B. ve V.Ç. isimli 4 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlıların sorgulamaları yapılırken, kullandıkları araca yapılan baskında ele geçirilen mektuplar örgütün kirli emelini gün yüzüne çıkardı. PKK/KCK terör örgütü içerisinde silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarının Siirt’te bazı esnafa yönelik olarak yazılan mektupta vergilendirme adı altında zorla haraç istediği tespit edildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ele geçirilen mektuplarda örgütün, Pervari’nin Çeme Kare yaylasında sözde 'Botan-Zagros Halk Mahkemeleri' kurduğunu, kendi istediklerini dikta etme amacıyla halka şiddet ve baskı kurmak için bu mahkemelere çağrıldığı belirtildi. Açıklamada, “Botan sahası Herekol cephesi komutanlığı halkla ilişkiler birimi diye başlayan mektupta; KCK Yüksek Adalet Divanı’nın, Botan ve Zagros alanlarında HPG ile birlikte Halk Adalet Mahkemeleri’ni toplumsal sorunların çözümü için örgütün, Kuzey Kürdistan’da yaşayan tüm Kürtlerin toplumsal tüm sorunlarla ilgili bu mahkemelere başvurma bulunmaktadır. Burada halka baskı ve şiddetle bu mahkemelere yönlendirilmeleri talep ediliyor. Hatta bazı esnafa yönelik vergilendirme adı altında haraç talep ediliyor, vermeyen esnaf ve iş adamlarını bu mahkemelere yönlendirerek baskı altına alınması hedefleniyor” denildi.

Olayla ilgili yakalanan ve çeşitli suçlarla aranan M.K., A.N., S.B. ve V.Ç. adlı zanlılar, 16 Ekim 2013 tarihinde tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.