7 binden fazla kişiyle ilgili dinleme kararı verdiği iddia edilen Savcı Adem Özcan, iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Özcan, “Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti, tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır” dedi.

Savcı Adem Özcan, adliyede görevli basın mensuplarını odasına çağırarak, dinleme iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Özcan açıklamasında, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca (TMK 10. maddeyle yetkili) Kudüs ordusu (Selam-Tevhid) terör örgütü şüphesiyle üyelerine yönelik olarak yürütülmekte olan 2011/762 sayılı soruşturmaya 8 Nisan 2011 tarihinde başlanmış olup, soruşturma dosyası 2012 Ağustos ayında tarafıma tevdi edilmiş ve 2014 Ocak ayı içerisinde de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşma savcısı olarak görevlendirilmem nedeniyle benden alınmış olup, halen bende bulunmamaktadır. Bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle irtibatlı olduğu düşünülen sınırlı sayıdaki şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespiti kararları uygulanmıştır” dedi.

Gazetelerde yer alan haberlerde gazeteci, siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 7 binden fazla kişinin 3 yıl boyunca bu dosya kapsamında dinlendiğinin belirtildiğini kaydeden Özcan, “Söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır. Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti, tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır. Söz konusu haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir. Yapılan maksatlı haberlerden dolayı şahsım tarağından açıklama yapma gereği doğmuştur” ifadelerini kullandı.