Geçen hafta Fırat Aydınus ve Koray Gençerler’in adeta harakiri yaparcasına Trabzonspor’u budadıktan sonraki yazımda “bu bir değil beş değil son da olmayacak” demiştim. 

Trabzonspor’a yapılanların “organize işler” olduğunu biliyordum. 

Bu yazıdan sonra kardeşim Av. Murat bana yorumunda şunları söylüyordu. “Bugünkü federasyon başkanı 2011 yılında Fenerbahçe Başkan Yardımcısıydı ve bugünkü MHK Başkanı ise o senenin yine MHK Başkanıydı.” 

Oyun ortada işte sizlere kıssadan hisse yorum sizlere ait.  

Aynı oyun bugün de vizyonda! 

Böyle olmadığını ispat etsinler artık. Bakın MHK Başkanı Zekeriya Alp göreve geldiğinde seni futbolculuğundan tanırım efendi ve dürüst insan bilirim.  

Şu Türk futbolundaki ahbap-çavuş ilişkilerine dönme dolaplara kirliliğe pisliklere karşı temiz bir sayfa aç! 

Ancak, çok yanılmışım. Zekeriya efendi, Türk hakemliği kural tanımaz durumda. Uçuruma doğru pike yapmışlarcasına futbol kurallarını değil de kendi kurallarını uyguluyorlar. Hakem VAR’ı takmıyor, VAR hakemi siz ve arkadaşlarınız cambaza bak misali olayların iyi bir seyircisi durumundasınız. Canı yananların figanını adeta zevkle seyrediyorsunuz. 

Trabzonsporlu oyuncunun daha geçen hafta yediği tekmeden ötürü 2 maçtır oynamadığından haberiniz var mı? 

Daha öncede başka bir oyuncunun ayağını deldiklerinde yine de kart çıkmamıştı. Daha dün akşam bir bariz penaltı verilmezken aynı oyuncu rezalet bir şekilde çıkan kartla oyun dışı kaldı.  

Bunlar sadece geçen hafta bu hafta olmuyor. Siz de biliyorsunuz Zekeriya efendi, geçen yıldan bu yana hemen hemen her maç bu senaryo oynanıyor.  

Şimdi sormak istiyorum, başının ve senin sahi Trabzonspor'la bir alıp veremediğiniz mi var? 

2011 yılında bu takıma bu hesabı ödetmiştiniz! Yetmedi mi? 

Trabzonsporlular hiçbir zaman başkasının hakkının yenmesine rıza göstermemiştir. Göstermeyecek kadar da karakterlidir ancak hakkının yenmesine aynı tepkiyi gösterecek güçtedir.  

Benim derdim odur ki; bu devran böyle gitmeyecektir insanları infiale sürüklemeyin bakın durum ciddidir.  

Trabzonsporlu milyonlar hayret içerisindedirler. Yapılan haksızlıklara karşı geçen hafta bir kısım taraftarlardan aldığım mesajları bu ekranlarda yazmak istemiyorum.  

Sevgili Asbaşkanım Mehmet Yiğit Alp’e benim de bir mesajım var. Kim ne biliyorsa söyleyecek ve de yapacak! 

Bu işte bir bedel ödenecekse ödeyecek! 

Bir de hani geçen haftaki maç için “kural hatası başvurusunu” sormak istiyorum akıbeti nedir? 

Lütfen unutmayınız, Hz. Peygamberimiz Muhammet'in "S.A.V"  o güzel sözlerinden birisini hatırlatmak istiyorum “hakkını aramayan ya laldır veya şeytandır” bu hak aramayı sadece yönetime değil sivil toplum kuruluşları, şirketler, amatör spor kulüplerine kadar 7’den 70’e herkes dahil olmalıdır.  

Bunun lamı cimi yoktur. 

Tekrar ediyorum, bu devran böyle gitmeyecektir.