Bir tarafta Denizlispor-Trabzonspor maçı, diğer tarafta Konyaspor-Başakşehir maçı ve nefes nefese heyecanlı bir bekleyiş vardı.  

İlk gol Başakşehir’den geldi. Hem de 3’üncü dakika penaltı ile. 1-0 öne geçtiler.

Aslında bana göre ne olduysa o penaltı golünden sonra oldu. Başakşehir ‘tamamdır ben bu işi gördüm’ rehavetine girince, ilk yarıda Konya’dan tam 3 gol birden yedi ve neye uğradığını adeta şaşırdı diyebiliriz.  Trabzonspor’a gelince, ilk yarıda maça çok rahat çıktılar, hiç stresli değildiler.

Ankaragücü ve Antalya maçlarından daha iyi oynayan bir takım görüntüsü verdiler.

14’üncü dakikada da Ekuban’ın harika golü ile de öne geçtiler 1-0…İkinci yarıda Trabzonspor, farkı açar dedik ama hiçte öyle olmadı ve yediği gollerle rakibi Denizli’ye 2-1 mağlup olarak büyük hayal kırklığı yarattığını söyleyebiliriz.  

Alanya, Ankaragücü ve Antalya ile berabere kalan bordo-mavililer, Hüseyin Çimşir ile Denizli’ye ilk kez mağlup oldu ve Trabzonspor böylece toplamda 9 puan kaybetti. Başakşehir, Konya’ya mağlup olduğu için Fırtına ile aralarındaki puan farkı yine 4’de kalmış oldu.

Bu sonuçlardan sonra Trabzonspor sanki şampiyonluğu istemiyormuş havası estirdi! Fakat, Trabzonspor gerçekten çok şansız bir takım olduğunu söylemeliyiz. Sörloth ve Da Casto’nun iki şutu direkten döndü. Olmayınca olmuyor işte. Gerçekten çok yazık oldu.  

İşin enteresan tarafına gelince,

Ünal Karaman ligin ilk yarısında Denizlispor’a 2-1 mağlup olmuştu.

Hüseyin Çimşir’de ilk mağlubiyetini Denizli’den aldı hem de aynı sonuçla. 1-2 Sizce de çok ilginç tesadüf değil mi bu?

 Bir çift lafımız da Uğurcan Çakır’a olsun. Denizli’nin attığı 2.inci golü yemeyecektin. Kapattığın bölgeden golü yedin.

Senin gibi yükselen bir değerin bu hatayı yapmaması gerekiyordu.  

Hiç yakışmadı sana, haberin olsun.  

Sonuç olarak, Trabzonspor 62, Başakşehir’de 66 puanda kaldılar. Artık son iki haftaya girildi. Ne mi olur bunu hep birlikte göreceğiz…  Sanki Başakşehir’i şampiyon yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar!