Okurlarımızdan gelen eleştiri, dilek ve şikâyetleri mümkün olduğunca köşemize taşımaya gayret gösteriyoruz.

Bu bağlamda, Akçaabat Derecik Mahallesinden sıkı bir takipçimiz bizlere ulaşarak, doğrudan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ilgilendiren ancak ilgili kişilerce bir türlü çözüme kavuşturulmayan konuyla alakalı bir dizi serzenişte bulundu.

X

Çocuğunun mahalleye 13 kilometrelik mesafede bulunan Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gördüğünü belirten okurumuzun iddiasına göre, bahse konu okula ait öğrenci servislerinden Uğurlu Semtinde ikamet eden öğrenciler yararlanamıyormuş.

Hal böyle olunca, veliler diğer okullara öğrenci taşıyan servis şoförlerinin kullandığı inisiyatif ve iyi niyetle çocuklarını okula ancak gönderebiliyormuş.

Kızlı, erkekli lise öğrencilerinin bu yöndeki mağduriyetlerinin giderilmesi düşüncesiyle yaptığımız araştırmalarda, ihaleyi alan firmada araç sıkıntısının yaşandığına yönelik enteresan açıklamalarla karşılaştık.

Yok daha neler, demeyin!

Zira.

Yaşanan süreçte edindiğimiz tecrübe, öğrenci servislerinin denetimlerinin yanı sıra, organizasyon yapılarında da sıkıntıların varlığı yönünde…

Öyle ki, çorbaya bir kaşık tuz eklemek için sarf ettiğimiz çaba esnasında sorumlu ararken biz dahi zorlandık.

Hal böyleyken, okula öğrenci taşıyan servis şoförünün bilinçli olarak Uğurlu Semtine çıkmadığı gibi söylentilerin de olması gayet normal.

X

Değerli okurlar, saygı değer yetkililer.

Amacımız ne birilerini suçlamak, nede iftira…

Lakin.

Okullar açıldığından bugüne devam eden ve okul yönetimi bir yana, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine kadar ulaştırılan bu sorunun çözümü için bir arpa boyu yol kat edilememesi hayli üzücü.

X

Hadi kuş cıvıltılarıyla uyandığımız bugünleri geçtik.

Önümüzde kar var, kış var.

Bunu göz önünde bulunduracak…

Etkili olmasını umduğumuz yetkililere saygılar.