61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Trabzon İl Başkanlığı için 2015’de yapılan seçimler yargıya taşınıyor. CHP’de daha once Disiplin Kuruluna Sevk edilen Parti Üyesi Ali Ayaz, bugün  Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına giderek 2015’de yapılan İl Başkanlığı seçiminde, o dönem yarıştığı Turgay Güngör’e seçimi kaybeden mevcut İl Başkanı Güzide Uzun ve o dönemki yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Ayaz, Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçesinde dikkat çekici iddialarda bulundu. 

Kendisinin, CHP’nin Trabzon İli üyelerinden olduğunu belirten Ayaz, o dönem tutulan kasa tespit tutanağın da delil olarak savcılığa verdi.  

‘Kasa Tespit’ tutanağından alıntılar yaparak dilekçesini hazırlayan Ayaz, “Kasa tespit tutanağına göre 26 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirmiş oludğumuz, 35. İl Kongresi sırasında parti bünyesinde yapmış olduğumuz gelir – gider durumumuzun tespiti sırasında kongre tutanakları arasında ilgili dönem kesin hesap cetvelinde bulunan Kasa ve Banka mevcudunun 197 bin 990, 95 TL olduğu görülmüştür. Ancak mevcut kayıtlar incelendiğinde Kasa ve Bankada toplam 4.10 TL olduğu anlaşılmıştır. 
Karşılaşılan durum üzerine şüpheli Güzide Uzun ve yönetimine başvurulmuş, yapılan görüşmeler sonrasında kayıtlarda görünmesine rağmen gerçekte olmadığı anlaşılan bu paranın bir kısmının daha önceki yönetimlerden devam ederek geldiğini, genel merkezden seçim harcaması için gelen yardımların ard arda yaşanan genel seçimlerde seçim giderleri olarak harcandığını, fakat yapılan bir çok seçim gidernin bu dönemde faturalandırılmaması ve akabinde yaşanan ilk kongresi sürecinin de genel seçim sonrasına rastlaması nedeniyle duruma sebep olduğu bildirilmiştir” ifadeleri kullandı. 

Dilekçesinde Ayaz,  “İl Başkanı Güzide Uzun ve yönetimi çalışma yaptıkları dönemde gerçeğe aykırı kayıtlar tutmuş, görevlerini gerektiği gibi yerine getirmemiş, parti kasasındaki gelirleri makbuz keserek veya kesmeksizin kendi nam ve hesaplarına geçirmiş, sahte evraklarla parti yönetimini ibra etmişlerdir” şeklinde çeşitli iddialarda da bulundu. 

Makbuzlarda da tahrifatlar yapıldığını ileri süren uzun vekaletleri olmamasına rağmen Uzun adına imzalar atıldığını da ileri sürdü. 
Ayaz, son olarak ise uzun ve yönetiminde bulunan diğer kişilerin tespit edilmesi ve ifadelerinin alınarak cezalandırılmasını istedi. 

UZUN, DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Öte yandan Trabzon’da bu iddialar daha önce de dile getirilmiş ve CHP İl Başkanı Uzun konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Uzun, açıklamasında “Bizler ibra edilmiş ve aklanmış bir yönetimiz. Bunlar son çırpınışlar. Savcılığa başvurdum, hakaret davasından. Önceki il başkanımız konuyu biliyor. O da son derece rahatsız bu konudan. Böyle şeylere önem verirseniz çok ayıp şeyler. Böyle bir şey yok.  Böyle şeylerle uğraşacak vaktimiz yok” ifadelerini kullanmıştı.