61SAAT HABER SERVİSİ - 
Bugün yazılı bir açıklama yapan Suiçmez, Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde izolasyonun, ev içi şiddeti arttırdığını kaydederek, “Korona virüs salgını nedeniyle evlerdeki izolasyonun ev içi şiddeti arttırdığı bu süreçte yardım hatlarına gelen başvurulardan ve durmayan kadın cinayetlerinden anlaşılmıştır.
İlgili kurum ve kuruluşlar tarafından konunun öneminin algılanmasıyla, acilen sosyal politikalar oluşturulmalı, önlemler alınmalı Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere bu yönde destek verilmelidir” ifadelerini kullandı. 

ŞİDDET UYGULAYANA UZAKLAŞTIRMA TEDBİRİ.. 
Şiddete maruz kalan veya kalacak kadınların başvuruları konusunda titiz davranılması gerektiğini ifade eden Suiçmez, “
Pandemi ortamında şiddete maruz kalan veya kalacak olan kadınlarımızın başvuruları konusunda titiz davranılmalı, kadınların kolluğa, hastanelere, Barolara ve Adliyelere gecikmeksizin erişimleri sağlanmalıdır.
HSK’ın 30.03.2020 tarihli kararının 11. Maddesinde yer alan “6284 sayılı kanun kapsamında verilen tedbir kararlarının yükümlülerin korona virüs kapsamında sağlığını tehdit etmeyecek şekilde değerlendirilmesi gerektiği” yönündeki görüşü, şiddet uygulayana karşı uzaklaştırma tedbirinin uygulanmamasına neden olacaktır. Ev içindeki şiddetin yoğun yaşandığı ülkemizde, üstelik virüs salgını nedeniyle şiddetin arttığı bir dönemde bu karar ev içi şiddeti daha da arttıracak,  çocuk ve kadınlarımızı korumasız bırakacaktır.

11 MADDE GERİ ALINMALI
Trabzon Barosu olarak; virüs salgını sürecinde, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından ev içi şiddeti önleyecek, kadın ve çocukları koruma altına alacak önlemler alınmasını, illerde oluşturulan Pandemi kurulları tarafından bu konunun da planlamaya alınmasını ve HSK’nın 30.03.2020 tarihli kararındaki 11. Maddeyi geri almasını talep ettiğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” ekinde açıklamasını bitirdi.