61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçim yasakları bugün saat 18.00’de başlıyor. Bir buçuk aydır seçim çalışmalarına devam eden siyasi partiler bugünde saat 18.00’a kadar çalışmalarını sürdürmeye devam edecekler.

Trabzon’da 6-0 hedefiyle sahaya inen AK Parti’de 35 gündür devam ettirdiği seçim çalışmalarına bugün 18.00’de son verecekler. Seçime saatler kala 61saat’e açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi seçmenleri sandığa davet edip "Bütün seçmenlerimizin sandığa gitmesi önemli, yok yayladaydım, yok bayırdaydım, yok dağdaydım gibi bir şey olmaması gerekiyor. Trabzon’da 100 bin oy kullanılmıyor yada geçersiz sayılıyor. Çok yüksek bir oran, katılımın yüksek olması lazım. Seçmenlerimizin öncelikle sandığa gitmesi gerekiyor. Gönül isterki sandığa gittikten sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde sayın Genel Başkanımızı, Cumhurbaşkanımızı desteklemelerini, meclistede AK Parti’nin altına mührünü basmalarını isteriz ama sandığa gidilmesi gerekiyor. Bu vatandaşlık görevidir.” dedi.

YANIMIZDAKİ PARTİNİN TAHRİKLERİ...

Seçim çalışmaları sürecini kazasız atlattıklarını belirten Revi Biz bugünde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 35 günlük bir kampanya yürütüyoruz bu akşam 18.00 itibariyle bu çalışmayı sonlandıracağız. Burada benim çok üzerinde durduğum konu kampanyanın kazasız tamamlanmış olması, bu çok önemli. Süslemeler oluyor, çalışmalar oluyor burada kimsenin burnunun kanamaması çok önemli. Siyasi partilerin bütün çalışmalarına rağmen özellikle yanımızda konuşlanmış olan partinin bütün tahriklerine rağmen kendimizi muhafaza ettik. İktidar partisi nasıl davranması gerekiyorsa öyle davrandık.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK DESTEK

Revi konuşmasına şöyle devam etti "Trabzon’a gelip gidenlerde burada seçim çalışmalarının etkili olduğunu bütün alanların bütün siyasi partilerle paylaşıldığını güzel bir görüntü olduğunu söylediler. Bunlar memnuniyet verici şeyler. Dolayısıyla güzel bir kampanya geçirdik. Bununda sandığa yansıyacağını düşünüyorum. Tabiki milletimizin takdiridir. Milletimiz 12 seçimdir bize destek veriyor. Çalışmalarımızın sonucun bize büyük destek verecekleri kanaatine vardık. İnşallah hayırlısı olur.

6-0 DİYEREK YOLA ÇIKTIK

Bir taraftan seçim çalışmaları yaparken, bir taraftanda milletimizin tercihlerin ne olduğunu ölçmeye çalıştık. Biz yola çıkarken bir tarafa 6 milletvekili alacağız hedefiyle çıktık. Bir tarafada cumhurbaşkanımız seni başkan yapacağız diye yola çıktık. Karar verecek olan milletimizdir ama yapmış olduğumuz çalışmalarda da milletimizin bize bu desteği vereceğini gördük. İnşallah hayırlı uğurlu olur."