İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cüneyt Özdemirin programında Türkiye'nin ve dünyanın gündemine oturan Koronavirüs hakkında konuştu. Soylu konuşmasında "Koronavirüs'e yakalanan 20 civarında Emniyet Genel Müdürlüğü personelimiz var" dedi. Sokağa çıkma yasağı hakkında sorulan soruya ise "sokağa çıkma yasağı koyabiliriz. Güvenliğe koyacak mıyız hayır, sağlığa yasak koyacak mıyız elbette hayır, gıda tedariki yapana yasak koyacak mıyız. Şu anda neredeyse hemen hemen bir sosyal izolasyonu sağlamış durumdayız. bugün caddeleri göründünüz. medydanların tamamı boş" şeklinde açıklamada bulundu. 

Tır şöförünün gözaltına alınmasıyla ilgil konuşan Soylu “2752 şu anda bu meseleyle ilgili toplumu tahrik etmeye alışan tedirgin etmeye çalışan toplumun sinir uçlarını hareket ettirmeye çalışan Amerika ve Almanya eksenli bütün adresleri tespit edebilme kabileyetine sahibiz. Sürekli sosyal medya üzerinden tezvirat yapılıyor. Tüm dünya uğraşıyor sadece biz değiliz. Devlet olarak tedbir almak durumundayız. Geçen gün Gaziantep’te mezarlar acılmış her yıl yapılan olay. Belli bir sayıda ölüme oluyor baharla birlikte mezar açıyorlar. Birisi eline telefon oaıyor ve video çekiyor korona için yaptılar sizi kandırıyorlar diyor. Buna tedbir almamam mı gerekiyor. Biz zor dönemden geçiyoruz. 2752 hesap tespit ettik büyük bir bölümü de yurt dışında. 2 gün önce Bolu’da bir yurtta almışız getirmişiz, karantinaya koymuşuz. Yemeğini veriyoruz benim devletime küfür ediyor ben bunu gözaltına almayayım mı? 

Arkasında bir niyet olup olmadığına bakarım. Milletimizi tahrik edecek hem devletin yaptıklarını hem milletin evde gösterdiği sabra sıkıntı gösterecek bir paylaşım yapmanın anlamı olduğunu düşünmüyorum. Kimseyi açıkta bırakmayız bırakmadık da. Herkese el uzatıldı. 

2 gün önce pazarlar ilgili karar aldık, aldığımız kararın. Birçok belediye başkanı ile görüştüm, bizim fikrimiz başkaydı. Recep Tayyip Erdoğan ile 2012’de girdim. Genel Başkanlık, İl Başkanlık yaptım. Ortak aklın devlete nasıl yansıdığını Tayyip Erdoğan döneminde gördüm. Cumhurbaşkanımızla işişare ettik. Yeni bir model var. Elbette ki değerlendirme yapıyoruz. Bakanlar Kurulu’nda bu meselelerin tartışmalarını yapıyoruz. Her işin sorumlusu var. İstekler gelebilir bizden de gidiyor. O konunun sorumlusu değerlendirir ve götürür. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde daha iyi sonuçlar alıyoruz hızlı çalışıyoruz. Alınan kararlarda istişare ediyoruz. Bunun sorumluluğunu da vermeye hazırız.