Yazımın başında kocaman bir teşekkür İstanbul’daki Trabzonlulara etmek istiyorum. Hepsine mi derseniz tabi ki her Trabzonlu, ülkenin her evladı bizim için önemli. 
Fakat hafta başında 24 Şubat’ta Trabzonumuzun kurtuluş gününde bir program vardı.


Karadeniz Spor Adamları ve Kültür Yardımlaşma Derneği’nin programı. 
Trabzon’un Kurtuluşu vesilesi ile 24 Şubat’da İstanbul’un kilit noktalarından bir tanesi olan Ataşehir’de Marriott Asia isimli lüks otelde düzenlendi. 
Derneğin Başkanı Coşkun Demirsoy öylesine profesyonel bir organizasyon yaptı ki: Gerçekten yürekten teşekkürü hak etti. 


Geceye katılan herkes öylesine güzeldi, öylesine şık, içten, ve samimiydi ki: 

Hani şu eski komşuluklar gibi, yan masaya dik dik bakmalar süzmeler değil, gülümseler siz neredensiniz sohbetleri vardı. Güzeldi yani, şıktı bize yakışan gibiydi
.  

Trabzonspor’un e fsane futbolcularından iş insanlarına, doktorlarından avukatlarına, emeklilerinden öğretmenlerine CEO’larına kadar. 
Karadeniz’de yetişmiş çok önemli isimler. 


 

TRABZON’UN GÜCÜ 
Düşünün Milli Takımlar Direktörü Şenol Güneş’inden Türkiye’nin ve tüm dünyadaki karadenizlilerin hayran olduğu Volkan Konak’ından, Yeşilçam’ın en ünlülerinden Kadir İnanır’ından, Türkiye’nin Metropol Kenti İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, Serdar Bali’sine, Hami Mandıralısına, Lemi Çelik’ine, Ali Kemal Denizci’sine, Necati Özçağlayan’ına Sunay Akın’ına, Adem Kılıç’ına, Seymen Aydın’ına kadar. Hatta Beşiktaş”ın eski antrenörü Abdullah Avcı da oradaydı.
Öylesine değerli, güçlü önemli bir topluluktu ki;

 

Trabzon basını da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti  aracılığı ile bu geceye davet edildi. Katılmak isteyen her kurumdan bir kişi bu özel gecede misafir edildi. 
Ve her şeyiyle tadına doyum olmayacak anlar yaşandı. 
Başkan Coşkun Demirsoy geceye davet ettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son anda çıkan bir program nedeniyle geceye katılamadığını ama katılmayı çok istediğini belirtince salondaki alkış, 
Herkesin birlik ve dayanışma için kucaklaşmaya geldiği bir ortam. 


Bu kadar keyif aldığımız etkin seçkin ve samimi insanların buluştuğu bir organizasyon daha olur mu, bu ekip ile olur. Karadenizli Sporcular Kültür ve Dayanışma Derneği
(Kas-Der) başta olmak üzere BNU, Trabzon Profesyonel Futbolcular Derneği gibi birçok gönülü STK’nin destek verdiği geliri ile ihtiyaçlı öğrencilere burs imkanı sağlanacak olan geceye katkı veren, gelen, herkese ama herkese Trabzon adına çok ama çok teşekkür ederim. 
Bazı eksikler yok muydu, bazı isimleri de orada görmek istemez miydik. Tabi ki isterdik ama belli ki ya gelmediler ya da davet edilmediler, ama ben tekrar tekrar diyorum ki Trabzon’da siyasetin yapılmayacağı güzel özel bu şehrin evlatlarının,

Ankara’larda İstanbul’larda çirkin göçebe çadırlarında ne düğü belirsiz etlerin ürünlerin satıldığı değil şöyle güzel özel elit bir gecede buluşmasını kaynaşmasını, sonra yağıyla, balıyla, çayıyla, fındığıyla, horonuyla, sanatiylo, sporuyla Sümelası ile Uzungölü ile Sera Gölü ile Atatürk Köşkü ile Ayasofyası ile yaylaları ile denizi ile dolu dolu günlerin organizasyonların olacağı bir buluşmayı öylesine yürekten isterim ki. 

Ama maalesef, maalesef olmayacak, biz birlik beraberliği düşünürken birileri başka hesaplar yaptığı için Trabzon ve özellikle gurbetteki Trabzonlularla Trabzon hiçbir zaman semimi gerçek manada kucaklaşamayacak ve bu kayıkçı kavgalarının kurbanı olmaya devam edecek. 

KÜÇÜK KAVGALAR BÜYÜK İHTİYAÇLARI ÖTELİYOR 
Ne oldu artık Trabzon’un sorunlarını yazmayacak mısınız diyenleri duyar gibiyim. Trabzon’un sorunu demeyelim de ihtiyaçları bellidir. 
Sorun olan ihtiyaçları karşılamayı beceremeyen yönetenler ile isteklerinde ısrar etmeyen yönetilenlerdedir. 
Maalesef bu ihtiyaçları önceki yazılarımızda defalarca yazmamıza rağmen ne ilgili bakanlarımız ne  iktidar ne de muhalefet milletvekilerimiz yeteri kadar ilgil ısrar ve gayret göstermemektedir. 
Bende her yazıda yok Güneyçevre Yolu, yok limanın taşınması, yok raylı sistem gibi aslında şehrin kaderini değiştirecek ama yönetenlerin korkularından dile getiremediği konuları pişirip pişirip önünüze koymaktan gerçekten üzüntü duyuyorum.


Maalesef bazı siyasilerimiz birbirleri ile kavga etmekten asıl amaçlarının Trabzon’a hizmet olduğunu unutmuşlar. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’a da her şey güllük gülistanlık anlatılıyor, rakamlarla şu kadar milyar yatırım yapıldı Trabzon hak ettiğini fazlasıyla aldı deniliyor. 


Yapılanları küçümsemiyorum dün de AK Parti İl Başkanı Haydar Revi tane tane milyarlık yatırımları saydı ve her zaman taktir ve teşekkür etmişimdir emeği geçenlere ama gerçek ihtiyaçlar önemli, asırlık ihtiyaçların aciliyeti maalesef Sayın Cumhurbaşkanına ısrarla anlatılmıyor söylenemiyor, söylenemiyor.  
Diyeceksiniz ki bakanının yanında bu kadar sorun dururken bir okul müdürünün tayinin tartışanlardan böyle bir vizyon nasıl bekleyeceksin?
Böyle küçük şeylere takılıp kalıyoruz, Cumhurbaşkanı da kesin böyle zırı vırı işlerden bunalmıştır. 


Gerçek sorunlardan yeteri kadar haberdar edilmiyor veya gereken ısrarı baskıyı hissetmiyor. 


Çünkü Ankara’daki Trabzon kendi arasında birlik olmayı beceremiyor ki?
‘Trabzon muhteşem Allah razı olsun çok şey verdiniz’ sözleriyle ihtiyaçlar öteleniyor. 
Düşünün Cumhurbaşkanı gibi teşkilatçı bir adam sadece Şu Ortahisar İlçe Milli Eğitim müdürlüğü atamasında yapılanı duysa sizce neler olur…
Eski bir ilçe başkanı diyor ki ‘Kıyamet kopar’  
Ama duyurulmuyor. 


BİR AÇIĞINIZ MI VAR DA YAZILMASINDAN KORKUYORSUNUZ?

Biz ne yapalım, ne diyelim, kime yazalım. Halk, okuyucu ve bu şehri yönetenler zaten biliyor neyin ne olduğunu. 

Ha birde şu sokak gazetecileri var ya sosyal medyada güya gazetecilik yaptığını zanneden, edepten, ahlaktan, üsluptan, etik gazetecilikten, kurumsallıktan haberleri yok.  Muhabirliğin ne demek olduğunu bilmeden; eline telefon alıp avazı çıktığı kadar bu şehri yönetenlere hakaret edebilirken  şehrin en üst yönetenlerinin ‘Benim hakkımda bir şey yazar, aman yazmasında ne dediyse yapalım, bilgisayarını alalım, telefonunu yenileyelim cebine 3 kuruş da koyalım aman ses etmesin ne istiyorsa verelim’  dediklerini önemine önceliğine bakmadan dikkate aldığı… 


Onlar bu şehri, yönetenlerle el birliği ile düzeltecekler! 

Geçen yine üst düzey bir isim ‘Valla sussun diye ilan veriyoruz, ne yazacağı belli olmuyor, ağzı durmuyor, tehdit de ediyor, açıktan para verdik olmadı, bilgisayar aldık şimdi yine başka bir şey istiyor’ diye maalesef bizim meslekten olduğunu iddia eden birinden bahsederken söze girip ‘Neden veriyorsun ki bir açığın mı varda yazılmasından korkuyorsun’ sorusuyla karşılaştı. 

Cevabı çok acı ve manidardı.

‘Hayır yalan yanlış yazıyorlar, maalesef düzeltme de yapmıyorlar, birde nispet yaparcasına sen bilirsin bu işin yarını var diyorlar’ dedi.



Tabi ki bu sohbete şahit olmak bizleri çok yaraladı. 

Bu tür insanlara destek verenlerin Trabzon basınının kalitesini tartışmaya hakları yoktur. Bunu belirteyim. Ve hepsini kastetmiyorum bazı yönetenler de böyle yapıca gerçek emektarların emeği hiç oluyor. 


Siyasetçiler, bürokratlar, yerel yöneticiler ne zaman kendi koltuklarını, kendi hırslarını, kendi düşmanlıklarını ve birine öbürüne yaranma iyi görünme çabaları yerine gerçekten bu şehre ve ülkeye hizmet etmek adına işe koyulurlarsa bu şehir o zaman istediği her şeyi alır.