Milli futbolcu Yusuf Yazıcı, “Futbolu çok özlüyorum. Umarım her şey normale döndüğünde tekrar sahada olmak için gün sayıyorum. Avrupa Şampiyonasının ertelenmesi bizim ve ekibimiz için çok iyiydi. Sakat oyuncularımız geri dönecek. Bu bizim için büyük bir avantaj. “

“TRABZON’DA İŞİME DEVAM EDİYORUM,

fiziksel durumum iyi”

Yaralanma sürecinden sağ kurtulduğunu ve iyi hissettiğini söyleyen Yazıcı, “Artık iyiyim. Operasyondan bu yana yaklaşık 4.5 ay geçti. Bildiğiniz gibi, Roma’da 2 ay operasyondan sonra geçirdim. Profesör Mariani ve ekibinin gözetiminde çalıştık. Sonra, İtalya’da koronavirüs tehlikesi başladığında, çalışmalarımı Belek’te sürdürdüm. Mevzuat nedeniyle kapatıldığı zaman Trabzon’a döndüm ve şu an burada çalışmam devam ediyorum. Çok iyi durumda olduğumu söyleyebilirim. Ligin iptali nedeniyle önümde 3 aylık bir hazırlık dönemi daha vardı. Bundan en iyi şekilde yararlanmak için planladık. Ancak öncelik salgını sona erdirmektir. Bu dönemde yaşamakta zorluk çeken tüm sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum. Onlara minnettarız. “Bir insanın hayatını kurtarmak için hayatlarını sıraya koyan insanlara ne kadar teşekkür ettiğimiz önemli değil.”

“LİG FRANSA’NIN SÜRPRİZİNİN İPTALİ”

Liglerin iptali öncesinde Fransa’ya gitmeyi ve takımla birlikte çalışmayı planladığını belirten milli oyuncu, “Genel görüş Avrupa’daki liglerin Temmuz ayında bitmiş olmasıydı. Almanya’da, ekipler eğitime kontrollü bir şekilde başlamışlardır. Daha sonra Hollanda liglerin iptal edildiğini ve bunu Fransa izlediğini açıkladı. Bunun bizim için bir sürpriz olduğunu söyleyebilirim. Çünkü birkaç gün önce spor müdürümüzle Fransa’ya dönme ve antrenmana başlama planını tartıştık. Futbol büyük bir endüstri. Oyuncularla sözleşmeler var, yayın gelirleri var, istatistik gelirleri var. Futbol, ​​birçok sektörü besleyen bir spordur. Ama her şeyden önce insan sağlığı olan bir sorun var. İnsan sağlığının olduğu yerlerde, diğer tüm sorunlar önemsiz kalır. Bu kararları alırken federasyonların tüm noktaları dikkate aldığına inanıyorum. Fransa Başbakanı’nın konuşmasında bir ayrıntı var, “İnsanlar bireysel amaçlarla spor yapabilirler, ancak şu anki temas temas sporlarının Eylül ayından önce yapılamayacağı” dedi. Bilimin yoluna ve önerilerine saygı duymalıyız. Bu farklı planlarla sonuçlanacaktır. Ligin, şampiyonların ve düşen takımların, kupalara katılacak takımların nasıl girileceği ile ilgili konuların önümüzdeki günlerde daha net hale gelmesini bekliyoruz.

“MALİ KONULARLA İLGİLİ KULÜPLE KONUŞMADIK”

Kulüplerin koronavirüs nedeniyle ekonomik güçlüklerle karşılaşmasından sonra gündeme gelen ücret kesintisi ile ilgili olarak Yusuf Yazıcı, “Mali konular hakkında hiç konuşmadık. Önceliğimiz Futbolun sağlıklı bir şekilde oynanacağı bir ortama ulaşmak. Diğer tüm problemler teknik problemler ve benim için çok önemli değil. “

“EURO 2020 SAVUNMASI EKİBİMİZ İÇİN ÇOK İYİ OLDU”

Koronavirüs nedeniyle bir yıl EURO 2020 gecikmesini değerlendiren yıldız oyuncu, “Futbolu özledim. Bu makaleyi yazmanın en iyi yolundan sonra, salgın hastalığın normale döndüğünü ve tekrar sahada kaldığı günleri saydığını umuyorum. Avrupa Şampiyonasının ertelenmesi benim için ve ekibimiz için çok iyiydi. Sakatlanan tüm oyuncularımız geri dönecek. Bu bizim için büyük bir avantaj. “ (fullafk)