Hani inanmak istemezsiniz ya.

Yok yok olamaz yanlıştır dersiniz ya.

Sonra da; Hadi be. Oldu mu şimdi dersiniz ya.

Beklemediğiniz bir anda gelir çalar ya kapınızı ayrılık.

Hiç aklınızda yok iken birden yüreğinize saplanır ya acısı o anda.

Boynunuzdan aşağı bir uyuşukluk ve gözlerinize yaşlar dolmaya başlar ya…

Dün yine öyle bir gündü. Öyle bir andı yaşadığımız.

Ahmet abimizi kaybettik. NTV’nin bölge temsilcisi dün hakkın rahmetine kavuşan Trabzon’un ve bölgenin ender kalemlerinden Ahmet Kayacık ağabeyimize Allah’tan rahmet kederli ailesine, sevenlerine ve tüm basın camiasına da başsağlığı diliyorum.

Birkaç kelime ile anlat deseler bana ki; bugün onu TGC önünde düzenlenecek törende üstatlarımız layıkıyla anlatacaklardır.
 
Ben örnek alınması gereken ‘Gazeteciliğin gerekliliğini yerine getirirken, bölgenin, şehrin ve insanlığın menfaatlerini hep ön planda tutan, kalbinden hiçbir zaman kötülük geçmeyen, güleryüzü ve sürekli üretkenliği ile bana hep şevk veren’ bir ağabeyim olarak anlatırdım.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ndeki  son ziyaretimde ‘doktor (Bana hep lakabımla seslenirdi ve doktor civanım derdi) iyi gidiyorsun, bak sakın masa başında oturup kalma masa başı haberlerde hep başına sıkıntı alırsın, sürekli gez ve herkesi dinle, köydeki taşradaki insanları sakın unutma,  bak o zaman işte millete faydan olur, gerçek haberi bulursun, hani o ödül aldığın haberi hatırla köyde yaptığını’ dedi.

Şaşırmıştım. Üzerinden 6 sene geçmişti. 2008 yılından ‘Ölüme senet imzaladılar’ haberinden bahsediyordu.

Tamam dedim Ahmet abi unutmayacağım söz veriyorum ama sende söz ver buradan çıkınca beraber habere gideceğiz’ dedim.

Tabii ki doktor iyi olacağım daha ne haberler yapacağız’ dedi.

Yazsam, yazsam, sayfalar yazsam ne kadarını anlatabilirim ki. Koskoca 13 yıl çıraklığını yaptığım üstadımın. Allah Rahmet eylesin  Ahmet abi. Söz köyleri unutmayacağım, seni unutmayacağız mekanın cennet olsun. Yerin nurla dolsun.  

xXx

BAŞKANI GENÇ OLDU AMA
İCRAATLAR GEÇ OLACAK GİBİ

Trabzon neyi bekliyor, Ankara ne konuşuyor.

Evet Karadeniz’in başkenti Trabzon’da gündem hem Ortahisar hemde Trabzon Büyükşehir Belediyelerinde oluşacak kadrolar ve başkanların verdiği sözler.

Ankara’da ise gündem Cumhurbaşkanlığı seçimi.

Ankara ile ilgili kısa bir öngörüde bulunayım.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olur.

Abdullah Gül evine döner.

Başbakan kim olur derseniz biraz daha düşünmek gerekir.  

Trabzon için söyleyeceğim şudur.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ahmet Metin Genç, Adnan Günnar ile Yavuz Karan kadar birbirine uzaklar bu aralar.

Tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi.

Artçı depremleri hissediyoruz, altta kıyametler kopuyor, eğer tedbir alınmaz ise yukarıda da kıyametler kopacaktır az kaldı.

Bu sözlerim Trabzon için. Ahmet Metin Genç, dolu dizgin genç dinamik bir isim.

İyi şeyler yapmasını temenni ediyoruz.

En azından iyi şeyler vaat ettiğini söyleyebilirim.

Fakat vadettikleri kadar geniş ufuklu bir kadro kurma yolunda sağlam adımlar atmadığını seziyorum. Kendi kadrosunu oluşturmada hangi rüzgarın etkisinde kaldıysa, o rüzgar Genç’i hasta edip yataklara düşürecek cinste kötü ve kontrolsüz. İma etmiyorum direk söylüyorum, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. Hani o Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına rağmen asilik yapıp teşkilatına güvenip onları arkasına alıp zafer kazanarak ‘Galiptir bu yolda mağlup’ olup istifasını basan Genç. Şimdi Trabzon arkanızda sadece teşkilatlar değil. Gücünüzün farkına varın. ‘Her şey kontrolüm altında’ der iseniz inandırıcı olamazsınız, çünkü tüm yetkin işlerin kontrolünü sadece kendi isteğinizle başkalarının müdahili olmadan atadığınız Erdoğan Beder’e bağlayarak tedirginliğinizi belli ettiniz. Olan oldu. Yerel yönetimde daha yenisiniz ve hiç olmayan bir belediyeyi var etmeye çalışıyorsunuz, İşiniz zor. Allah kolaylık versin.

Ne yapın edin 2. adamınız olacak olan ve koordinasyonu sağlayacak olan Özel Kalem Müdürünüzü iyi seçin. Oturaklı, bu işleri bilen, Trabzon’u ve Trabzonluyu iyi tanıyan birini seçin. Kadrolarınızı kurarken zorlanıyorsunuz fakat dümeni elden sakın bırakmayın. Kaptanı olduğunuz geminin dümeni de sizin elinizde olmalı. Yoksa hedefiniz ne olursa olsun, dümeni çeviren rotayı belirler. Ve…. Geminin tek kaptanı olur, gerisi mürettebattır. Gemi battığında da tek sorumlusu kaptandır, gerisi teferruattır.

Şimdi bunları okuduğunuzda ‘Doğru diyorsun da birde bana sor, uzaktan hoş geliyor’ diyebilirsiniz.

Fakat sokaktaki gidişat sandıktaki kadar hoş değil.

Belki de sokak yanılıyordur, belki de biz yanılıyoruzdur. Belki de en iyi kadroyu kurmak üzeresinizdir. Göreve getirdiğiniz her insana saygımız sonsuz. Hepsine başarılar diliyoruz.

İnşallah her şey yolunda ve iyi gider. Bilmelisiniz ki politikada hiçbir şey kazayla olmaz. Olmuşsa öyle planlanmıştır. Belki sizin kötü olmanız için, belki de iyi olmanız için.

İşler iyi giderse ne ala…

Gitmedi mi… İşte güçlükler ardı ardına diziliverir karşınıza.. Bilin ki güçlükler başarının değerini arttıran süslerdir.

Sakın ha işi oluruna bırakıp bu şehrin 5 yılını heba etmeyin.

Bu şehri size emanet edenlere bunu yapmaya hakkınız yok.

Şu sözü bir yere yazın ve hep aklınızda olsun.

Kimseye tam  güvenmeyin  ve kadronuzu tanımak için sınamaktan korkmayın;


Çünkü kaybedilmesi gerekeni, en önce kaybetmelisiniz ki en az zayiatla başarıya ulaşabilesiniz.

BÜYÜKŞEHRİN DERDİ DE BÜYÜK!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şu sıralar her yerden bir telefon alıyor.

Bizim Osman’ı unutma, Bizim Mehmet’i aman kenarlara atma, bizim Recep’e vefasızlık etme, bizim Cengiz’e hakkını ver.

Evet Gümrükçüoğlu özellikle Genel Sekreterlik için Ankara’dan yoğun talep alıyor.

Fakat şu bilinmeli ki Genel Sekreterlik makamı valilik için referans bir makam ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ilgilendiği, haberi olmadan atama yapılmayan bir makam.

İşte bu yüzden Genel sekreterin Ankara’dan gelmesi kuvvetle muhtemel.

Trabzonlu bir bürokratın ismi çok dolaşıyor.

Genel Sekreter Yardımcılıkları ile ilgili de Gümrükçüoğlu listesini yapıp cebine koymuş. Recep Köksal, Cengiz Çolak, İbrahim Kul, Mustafa Akkaya ve Nurettin Tandoğan isimlerinden 3’ü genel sekreter yardımcısı olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde görev alacak. Fakat hangi 3’ü olduğu bugün belli olacak.

Genel Sekreter ile birlikte.

Neden mi bugün, çünkü bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Faruk Kanca vekalet edecek. Gümrükçüoğlu ise sizce nerede olacak

Tabi ki Ankara’da olacak.

Gündeme gelen isimler üzerine yorumlarımızı yaptık. Tahminlerimizi yürüttük. Herşeyin Trabzon'umuz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Muhalefeti de izliyorum. Sisli bir hava var. CHP ve MHP’de il yönetimleri üzerine yeni hesap yapanlar var. Netleştikçe kaleme almaya devam edeceğim.