Yenilen takım bozulur diye bir şey yokmuş… Belli ki Trabzonspor teknik direktöre Eddie Newton Fenerbahçe maçındaki kadrosunu tüm eleştirilere rağmen bozmadı. Kasımpaşa karşısına da ayanı kadro ile çıktı. Demek ki İngiliz hocanın inandığı ve güvendiği kadro bu ya da başka bir B planı yok. Aynı plan, aynı oyun sisteminde ısrarcı… Büyük kumar oynuyor dedim maç öncesi.

Maçın ilk yarısı tüm futbol izleyicileri acısından oldukça seyir zevki yüksek bir karşılaşma oldu. Top bir o kalede, bir bu kalede… Bol pozisyon ve sonrası 5 gol izledik. Daha ne olsun.  Süper Ligin 7. haftası açılış karşılaşması için oldukça iyi bir başlangıç. Ama Trabzonspor açısından durum hiçte böyle değil. Bordo mavilerde orta sahada 6 numara eksikliği bu ilk yarıda yine bariz bir şekilde göze battı. İlk golde Tırpan tamamen boştu onu rahatsız eden bir ön libero yoktu. Boş pozisyonda Tırpan ceza sahası dışından çok rahat bir şut attı ve takımına ilk golü kazandırdı. Bu dakikadan sonra oyuna Nwakaeme ağırlığını koydu ve yaptığı asist enfesti. Bu asisti iyi değerlendiren Serkan Asan Trabzonspor formasıyla ilk golünü atarken gecen hafta kendi kalesin attığı gollüde telafi etmiş oldu. Sonrasında Nwakaeme’den klas vuruşlarla iki şık gol ve Trabzonspor taraftarı bu sezon ilk kez biraz rahat bir nefes adı. Derken; Bordo Mavililer yine Kamil Ahmet’in pozisyon hatası ile ikinci golü yedi. Demek ki Kamil bu bölgenin adamı değilmiş…

Basın mensupları ile geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısında bir gazeteci arkadaşımız Başkan Ahmet Agaoğlu’na ne zaman bir 6 numara transfer edeceksiniz, Trabzonspor’un bir ön liberosu yok diye sormuştu. Başkan Ağaoğlu kendine has esprili tavrı ile gülerek ‘’Yine mi ön libero mevzu. Aldık zaten Flavio’nun bekrauttuna bakın futbol ömrü boyunca ön libero oynadı’’ dedi. Vallahi Başkan, Flavio ömrü boyunca ön libero oynamış olabilir ama Trabzonspor’un aradığı ön libero o değil. Bu mevkide Kamil Ahmet te yetersiz. Trabzonspor’a yeni bir Zokora yeni bir Mbia lazım. Gecen sezonlarda bu mevkide Hosseini oynamıştı. Yine bu oyuncu bir denen bilir. Bu bölgedeki sertliği artırabilir ve rakibi karşılamada takımı rahatlatır.  Ayrıca üçüncü stoper olarak defansa yardım eder diye düşünüyorum. Gerçi kulübede ama ya gerçekten Hosseini yaklaşık 6 aydır niye oyamıyor?

Karşılaşmanın İkinci yarısı Uğurcan ve Koita arasında geçti. Uğurcan bu karşılamada bir maçtaki en fazla kurtarışını yaptı. Birde üstelik en çok eleştirilen eksiği olan penaltıyı da kurtardı. Penaltı demişken gene bu pozisyonda VAR yoktu sanırsam. Tam nazar alamasın dereken Uğurcan şansız bir gol yedi ve karşılaşama da Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Sonra atacağı oyuna girdiği anadan beri belli olan Koita uzaktan cezayı kesti. Trabzonspor sahasında 3 gol bulduğu karşılaşmada mağlup oldu. 

Kasımpaşa’dan kendi sahanda 4 gol yemek her baba yiğidin harcı değil. 7 maç, 5 puan, aynı kadro, aynı oyun anlayışı ve neredeyse aynı değişiklikler. Trabzonspor teknik direktöre Eddie Newton kendi ipini çekti.