Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Trabzonspor deplasmanda Antalyaspor'a konuk oldu. Geçen hafta Galatasaray'ı yenmeye çok yakın olsa da maçtan 1 puan alan bordo-mavililer, deplasmanda 3 puanı almak istiyor.

Maçın ilk yarısına baktığımda; Maça hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. Maçın 3. dakikasında Sötloth'la 1-0 öne geçen bordo-mavililerin özgüveni de saha üzerine yerleşti.

Trabzonspor'un çabuk atağa çıkması oyunun başında öne geçmesini sağladı. Dakikalar 17'yi gösterdiğinde Antalyaspor'un Celustka ile Trabzonspor savunmasını yakalamasıyla skor 1-1 gelse de, soyunma odasına gitmeden Yusuf Sarı takımının 3. golünü atarak deplasmanda bordo-mavililer rahatlattı.

Sörloth'un etkili oyunun, Nwakaeme'nin çabası ve Yusuf Sarı'nın oyunu takımı sırtladı.

Trabzonspor 3-1'e rağmen taraftarına skor güveni vermiyor çünkü kalesinde de bol pozisyon veren bir görüntü çiziyor. İleri fazlaca zorlamadan çok da öne gitmeden 1. ve 3. golde Sturridge'nin becerisi ile öne geçildiğini düşünüyorum.

İkinci yarıda ise;

Antalyaspor düşme hattında yer alan bir takım. Trabzonspor'a karşı çok  fazla direnç gösteremedi. Trabzonspor'da ise maçın kahramanı Uğurcan diyebilirim. Maçta Obi Mikel tek kaldığı için Trabzonspor fazla baskı yedi. Uğurcan müthiş kurtarışlar yaptı. Hakan Özmert'in direğe giden şutunu harika bir şekilde çıkardı.

Trabzonspor'da hücum oyuncuları çok fazla fakat orta sahada yeterli oyuncu yok.

60. dakikadan sonra kanatlar pozısyon vermeye başladı. Ünal Karaman'ın Pereira'yı dinlendirilmesi yerinde bir karar. Nwakaeme'nin de dinlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hücum bölgesinde Sosa'nın olmayışı, Yusuf Sarı , Nwakaeme'nin ve Mikel'in oyundan kopmasına neden oldu. Kazanmak elbette güzel ama bu kadar baskı yiyerek bu şekilde pozisyon vermesi Trabzonspor açısından düşündürücü. Savunmada sıkıntılar var. Oyun içindeki medcezirler çözülmeli. 3-1 önde iken 3-3 olarak da dönülebilirdi.

Yine de bu kadar eksik ve bu kadar savunma sıkıntısıyla, bu kadar kötü bir zeminde deplasmanda 3 gol atarak 3 puanı alan bir takım var.  Altın gibi 3 puan ve zirve yarışından kopmamak gayesini gerçekleştiren bordo-mavililer bu maçın ardından 26 puana yükselerek ligin 2. sırasına yerleşti. Antalyaspor ise 12 puanla ligin 16. sırasında bulunuyor.

Değerli okurlar, bir sonraki yazıda görüşmek dilek ve temennisiyle Hoşçakalın