61SAAT HABER SERVİSİ - Usta, kulübe iki ayrı oyuncu grubu ile ilgili taahhütname bırakırken, ilk maddede,  Burak Yılmaz, Jose Sosa,  Castillo, Rodallega, Kucka, Onazi, İbanez ve Bero sayıldı. 
İkinci maddede ise sadece Burak Yılmaz, Jose Sosa ve Kucka sayıldı. 

Taahhütnamenin ilk maddesinde sayılan oyuncularla ilgili, “Bu oyuncuların başka bir kulübe satışı ile elde edilecek bonservis gelirleri toplamından varsa fesih tazminatları düşülerek ulaşılacak net rakamın toplam 10 milyon Euro altında kalması durumunda aradaki fark Muharrem Usta tarafından tamamlanacaktır. Ayrıca yine Muharrem Usta tarafından; bu oyunculara ait imza ve imaj hakları 5 milyon Euro Trabzonspor Sportif A.Ş.’ye bağış yapılacaktır. 
Bu haliyle birinci seçenek için toplam taahhüt miktarı 15 milyon Euro’dur...” 

İkinci maddede sayılan oyuncular için ise, “Bu oyuncuların başka kulübe satışı ile elde edilecek bonservis gelirleri toplamından varsa fesih tazminatları düşülerek ulaşılacak net rakamın toplam 5 milyon Euro altında kalması durumunda aradaki fark Muharrem Usta tarafından tamamlanacaktır. Ayrıca yine Muharrem Usta tarafından bu oyunculara ait imza ve imaj hakları için 5 milyon Euro Trabzonspor Sportif A.Ş.’ye bağış yapılacaktır. Bu haliyle ikinci seçenek için toplam taahhüt miktarı 10 milyon Euro’dur” 

Bu maddelerde dikkat çeken bir diğeri ise oyuncuların bonservis bedelleri ile ilgili. Bu oyuncuların bonservis bedellerinin Usta’nın bıraktığı taahhütlerdeki rakamlardan çok yukarda olduğu bilinirken buna rağmen taahhütnameye, “Olağanüstü Genel Kurulda Genel Kurulun takdir ve bilgisine sunulan borç kapsamında yer aldığı için; yukarıda belirtilen her iki seçenekte de sözlemeleri gereği adı geçen oyunculara, satın alındıkları kulüplere ve satın alınmalarından kaynaklanan bugüne kadar ödenmesi gereken ve bu tarihten sonra ödenecek olan her türlü borucun ödemesi Trabzonspor Kulübünün sorumluluğunda olacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

Usta, taahhütnamede için kulübe 7 günlük süre verirken en geçe 20.04.2018 tarihine kadar süre verdiği görülüyor. 

Bu taahhütnamelerle ilgili Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Şimdi Muharrem Usta’nın giderken bıraktığı iki taahhüt var. İlki 7, ikincisi 3 oyuncuyla ilgili. Bu oyuncuların satış yetkisinin kendisine verilmesini yani bir çeşit menajerlik yetki talebi şartına bağlı taahhüt bırakmış. Futbol dünyasında değil iş dünyasında da eşi benzeri olmayan, anlamsız içeriklere sahip, birbiriyle çelişen (zira bahse konu oyuncuları satamazsa herhangi bir taahhüt yok) sadece kendisine kamuoyu önünde konuşacak malzeme üretmeyi amaçlayan, bize göre iyi niyetle düzenlenmemiş bir belge.

Bunu da sürekli gündeme getirerek kendine göre bir şeyler söylüyor. Buna rağmen ne demek istediğini anlamak için bir takım cevabı yazılar yazdık. Fakat gerek bu yazışmalar ve gerekse de şifahi konuşmalarda anladık ki aslında ‘Borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım’ açıklamasının arkasına zemin hazırlamaya yönelik girişimler yapıyor. Düşünebiliyor musunuz, biz bahse konu oyuncuların menajerlik yetkisini Muharrem Usta’ya vereceğiz o da bu oyuncularımızı satıp biraz ile kendi alacağını alacak uygun göreceği bir kısmını da kulübe gönderecek. Sonra da ‘Ben borcu düşürdüm’ diyecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi." ifadelerini kullandı.