Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis’e cuma namazı öncesi vaaz verdi.
Muş’tan kara yoluyla Bitlis’e gelen Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ulu Cami’de vatandaşlara vaaz verdi. Cuma namazı öncesinde cemaate seslenen Görmez, İslam dininin Müslümanlara verilmiş en önemli emanetlerden biri olduğunu belirterek, “İslam dinini ve Kuran’ı Kerim’i çocuklarımıza öğretmekle yükümlüyüz” dedi.
Yaradılış gayesinin Allah’a kulluk olduğunu vurgulayan Görmez, “Bu yaradılış gayesi Allah’ı bilerek, görerek yaşamaktır. Allah’ın kitabına ve Resulullah’ın (SAV) sünnetine göre yaşamaktır. Rabb’imizin bize en büyük emaneti, yüce dinimizdir. Bu emaneti korumanın ve muhafaza etmenin gerekleri vardır. Bunlardan birincisi bu emaneti çok iyi öğreneceğiz. Bu emaneti bize getiren kitabı öğreneceğiz. Bu emaneti bize getiren sünneti nebeviyi öğreneceğiz. İkincisi bunu aynı zamanda öğreteceğiz. Bunu çocuklarımıza öğretmekle mükellefiz. Kız erkek ayrımı yapmadan çocuklarımıza öğreteceğiz. Sonraki en büyük vazifemiz bu dini yaşayacağız. Bu din sadece gönlümüzde, kafamızda taşımamız için gönderilmemiştir. O bizim hayatımıza gönderilmiştir. Kur’an bir hayat kitabıdır. Muhammed Mustafa (SAV) bir hayat rehberidir. Kur’an’a ve sünnete sarılarak biz aynı zamanda İslam’ı en güzel şekilde öğretmekle mükellefiz” dedi.
Vaazının ardından cuma namazı kılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, buradan Bitlis Belediyesi tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Görmez daha sonra Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve İl Müftülüğünü ziyaret edecek.
(İHA)