Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde su baskını sonucu madende mahsur kalan işçilerin arkadaşları, işçilerin bir dilim ekmekleriyle mahsur kaldıklarını söyledi.
Kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiği maden ocağında halen işçilerden bir haber alınamazken, maden ocağında mahsur kalan işçilerin arkadaşları olayın öğle yemeği sırasında olduğunu ve işçilerin bir dilim ekmekleriyle mahsur kaldığını söyledi. Maden işçisi Ahmet Günel, “Olay su patlaması. Herhangi bir yerde suyun patlaması. Eski ocakların su birikintisinin patlamasından dolayı ocağı su bastı. İşçiler yemek esnasında sırtındaki ekmek bohçasıyla bir dilim ekmekleriyle yakalandı" dedi.
Mahsur kalan işçilerin arkadaşı Ömer Yılmaz ise, “15 gün önce ocaklarımız açıldı. Bu olayda dün meydana geldi. Yemeklerin içeride yenilmesinden dolayı böyle bir şey oldu. Yani yemeğe dışarı çıkmış olsalardı arkadaşlarımız şu anda dışarıda olacaktı" diye konuştu.
Maden ocağı işçisi Veysel Furat, “Zamanında eski işletmeler vardı buralarda. Zannediyoruz ki eski işletmelerde biriken sular, buradaki sürülen galeriler tarafından zayıflayınca patlamış. Yine de kesin bir şey söylemek mümkün değil. İşçilerimiz bacada çalışma yaparken saat 12.10 geçe yemek istirahatı esnasında bir anda bir rüzgar estiğini söylüyorlar. Onunla beraber suyun bir anda patladığını ve bir anda galerilere boşaldığını söylüyorlar. İçerideki insanlar kaçamadı. Kaçacak vakitleri kalmamış. İçeridekilerin çoğu benim de arkadaşım. Ne durumdalar ne haldeler bilmiyoruz” dedi.
(İHA)