SAMSUN (AA) - Vezirköprü Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle farklı ülkelerden gelen ressamlar Vezirköprü'yü resmedecek.

Belediye Başkanlığındaki protokol imza töreninde Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan karşılıklı imza attı.

Edis konuşmasında, "Vezirköprü'de yapılan eğitim ve kültür faaliyetlerinden büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız Vezirköprü'yü daha da ileriye götürmek ve tanıtımına katkı sağlamak. Bu anlamda yerel yönetimler olarak kültürel etkinliklerimiz devam edecek." dedi.

Eğitim ve kültürel faaliyetlerde işbirliğini kapsayan protokol kapsamında ilk adım olan Vezirköprü 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı başladı.

İmza töreninin ardından Köprülü Mehmet Paşa Parkı'na geçen katılımcılar, burada yer alan resimleri inceledi.

Çalıştaya Kırgızistan'dan katılan Hurmet Syuynbekovich Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in karakalem portresini çizdi.

Türkiye, Özbekistan, Bulgaristan, Litvanya, Sibirya- Hakasya, Gürcistan, Kırgızistan, Başkurdistan ve Hindistan'dan 18 ressamın katıldığı çalıştay 1 Ekim'de sona erecek.

Çalıştay boyunca ressamlar Vezirköprü ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleri resmedecek.

Çalıştayın ardından resimler sergilenecek.