GİRESUN (AA) - Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ni (TEDES) Karadeniz Sahil Yolu'na yapmayı ve hız sınırını 90 kilometre + yüzde 10 olmak üzere 99 kilometre olarak düşündüklerini bildirdi.

Yakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının tuzak kurup vatandaşı mağdur etmek değil, aksine vatandaşın can güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.

TEDES'in ilçe içindeki yola değil Karadeniz Sahil Yolu'na yapılacağını aktaran Yakar, "Dış yolda tır, kamyon, otobüs ve otomobiller çok tehlikeli hızlarda seyrediyor ve dış yolda birçok can kaybı yaşanıyor. TEDES 90-100 kilometre sınırla kurulacak, uyarı levhaları 500 metre önceden başlayacak." ifadelerini kullandı.

Yakar, büyük facialara neden olabilecek bir kaza yaşamadan tedbir almaları gerektiğine işaret ederek, geçen yıl üç gencin sahil yolunda vefat ettiğine dikkati çekti.

Daha önceki yıllarda yine birçok ölümlü kaza yaşandığını vurgulayan Yakar, şunları kaydetti:

"Can kayıpları yaşandı, yaralılarımız oldu. Dış yolda araçlar 150-170 kilometre hızla, koca koca tırlar, kamyonlar ve otobüsler adeta yarış yapıyor. Bu araçlardan biri üst yoldan alt yola, parklara, oturma yerlerine, veya sahilde açılan Pazar yerine uçsa verilen canların hesabı kime sorulacak ? Ayrıca 99 kilometre hız sürücüyü engelleyecek bir hız değildir. Halkımızın canını korumak bizim görevimizdir. Uyarı levhaları konulacak ve sürücülerimiz uyarılacak. Burası transit yol. Vatandaşımızı etkileyecek bir durum yok. Amacımız tuzak kurmak değil sürücülerimizin ve halkımızın can güvenliğini sağlamaktır."