ZONGULDAK (AA) - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde elektriği ve suyu bulunmayan naylon barakada 9 çocuğuyla hayat mücadelesi veren Neriman Kara'nın yaşadığı zorlukların haber yapılmasının ardından hayırseverler aile için seferber oldu. 

Sarıkaya Mahallesi'nde eşinin 1,5 yıl önce hayatını kaybetmesinin ardından kirada oturduğu evden ayrılarak ormanlık alanda akrabasının yaptığı naylon barakada 5 kız ve 4 erkek çocuğuyla yaşamak zorunda kalan Kara'nın, sağlıksız koşullardaki hayat mücadelesi hayırseverleri duygulandırdı.

En küçüğü 4 yaşında olan 9 çocuğunun oyuncaktan kıyafete kadar ihtiyaçlarını yeterince karşılayamamanın üzüntüsünü yaşayan Kara, öncelikle belediye ekiplerince gerekli destek sağlanarak akrabalarının yanına yerleştirildi.

Bir yakınının 700 metrekarelik arazisini Kara'ya tahsis etmesi üzerine de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) aileye ev yapılması için gerekli hazırlıklar başlatıldı. 

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın eşi Nazmiye Çay ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın eşi Sevim Uysal ile bir grup kadın, aileyi ziyaret ederek yardımda bulundu.

- "Aile, 3 ay sonra evine kavuşacak"

Belediye Başkanı Başol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlıkla istişarede bulunarak ailenin yaşadığı sıkıntıların çözümü için adım attıklarını söyledi.

Aileye ilk etapta destek sağlayarak iki akrabasının evine yerleştirdiklerini anlatan Başol, "SYDV aracılığıyla ev yapılabilmesi için akrabalarından biri yer tahsisi sağladı. Barakada yaşadıkları yerin biraz ilerisindeki 700 metrekarelik arsanın şu an tapu işlemleri yapılıyor. Aile 3 ay içinde evine kavuşacak" diye konuştu. 

Nazmiye Çay da Anadolu Ajansının haberinin ardından ailenin dramını yakından takip ettiklerini belirterek, "Ailenin yanında olmak ve çocuklarına yardımda bulunmak istedik. Umarım onları mutlu etmişizdir. İnşallah bir an önce evlerine kavuşurlar" dedi.

Sevim Uysal da 10 kişilik ailenin yaşadığı zor koşullardan kurtulacak olmasının sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Yardımlar için teşekkür eden Neriman Kara, sefaletten kurtulacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.