ORDU (AA) - Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, "Evsizler Oteli” projesi kapsamında, 546 kişinin misafir edildiğini bildirdi.

Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, vakıf olarak 3 yıldır yürüttükleri projenin, evsiz durumda bulunan kişilere daha sağlık bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri ve geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçtiğini belirtti.

Valiliğin başlattığı bu çalışmanın, örnek olduğuna işaret eden Özsoy, "Yapılan bu örnek uygulama daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de uygulanmasıyla ilgili proje haline getirildi. Kurumumuz tarafından yürütülen proje kapsamında, 2015 yılında 154 kişi, 2016 yılında 100 kişi, 2017'de 278 kişi, 2018 yılı ocak ayı itibariyle de 14 kişi yararlandı." ifadesini kullandı.

Otelde kalanların durumlarına göre, öncelikli olarak ailelerine kavuşmalarının sağlandığını aktaran Özsoy, şunları kaydetti:

"Hiç kimsesi olmayanların huzurevi veya bakım merkezlerine, kendi kendini idame ettirebilecek durumda olanlarına ise ev tutarak ve eşya yardımı yapılarak tekrar ev yaşantısına dönmesi sağlanıyor. Otelde kalan vatandaşlarımıza televizyonlu, kaloriferli odalarda banyo imkanı sağlanmakta, aş evinden otele yemek verilerek bu ihtiyaçları görülmektedir. Kişilerin nakit ihtiyaçları kurumumuz tarafından karşılanırken, otel projemizden bugüne kadar 546 vatandaşımız yararlandı."