Polonya ve Almanya ülkeleri arasında yer alan Pomeranian bölgesine has bir köpek cinsi olarak ilgi çeken Pomeranian Boo; görüntüsü bakımından ilgi çeken bir köpek olduğundan ötürü ilgi çekmektedir. Bu sayede de sahiplenilmesi konusunda da fazlasıyla talep gören bu tip cins köpeklerin sempatikliği her zaman ön planda yer almaktadır. Aynı zamanda da dış görünüşü de ilgi çeken önemli bir detay olarak da görülebilmektedir. Bu sayede de bu cins köpeklere fazlasıyla talep olduğu da söylenebilmektedir.

Kökenleri Grönland’a dayanan bu köpek cinsinin 18. Yüzyıldan itibaren İngiltere Kraliyet Ailesi tarafından tercih edilmesiyle beraber üne kavuşmuştur. Günümüzde de halen daha popüler köpekler arasında sayılan Pomeranian Boo cinsi köpeklerin özellikleri de en az görüntüleri kadar ideal bir konumda yer almaktadır. Çoğu zaman enerjik bir yapıda olan Pomeranian Boo cinsi köpekler; kolayca eğitilmesinden ötürü de tercih edilen bir tür olarak bilinmektedir. Ortalama ömürleri de 15 yılla sınırlı olan bu köpek cinslerinin iyi bakılmaları halinde 20 yıl kadar yaşadıkları da söylenebilmektedir. Genel olarak siyah, turuncu ve beyaz renkli kürklere sahip olan Pomeranian Boo cinsi köpeklerin ise maksimum 3 kilogram ağırlığında oldukları da gözlemlenebilmektedir.

Pomeranian Boo cinsi köpeklerinin tüylerinin oldukça uzun ve sık olmasından kaynaklı olarak bakımları da bir hayli zor olarak görülmektedir. BU tip köpeklerin erkek olanları senede bir kez tüy dökerken; dişileri belli aralıklarla bu süreç içerisine girmektedir. Bunu engellemek adına da sık sık tüy dökmelerini engellemek adına da taranmaları gerekmektedir. Yaz aylarında daha da zahmetli bir konuma girecek olan Pomeranian Boo cinsi köpeklerin; bu zamanlarda sık sık parazitleri barındırabilmeleri durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu süre zarfında sık sık yıkanarak; parazit önleyici şampuanlar kullanılması önerilmektedir. Aynı zamanda da tüylerin ve cildin tahrişini engellemek için ciddi bir tavır takınmak da gerekmektedir.

Pomeranian Boo Fiyatları

Adeta oyuncak gibi duran ve son derecede tatlı olan Pomeranian Boo cinsi köpeklerin fiyatları da ciddi rakamlar olarak ifade edilebilmektedir. Son derecede sevimli ve uyum sağlayan bu türdeki köpeklerden sahiplenmek isteyen kişilerin Pomeranian Boo fiyatları hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bu tip köpekleri edinerek; evlerinin bir parçası yapma amacı güden kişilerin 6000 TL gibi bir meblağı gözden çıkarmaları gerekmektedir. Pomeranian Boo fiyatları 15000 TL’ye kadar çıkmakta ve bu rakamlarda dahi alıcılar bulmaktadır. Oldukça zeki bir tür olarak; enerjik tavırlarıyla adeta neşe kaynağı olarak görülen bu köpek cinsine ait canlıların ilgi çekmesinden ötürü sürekli olarak talep gelmesi durumu fiyatların bu denli yüksek olmasının ana sebebi olarak ifade edilmektedir.

Pomeranian Boo cinsi köpeklerden edinmek isteyen kişilerin internet ilanlarını takip etmeleri halinde en uygun köpeklere ulaşabilmeleri durumu söz konusu olabilecektir. Fazlasıyla sevgiye ve ilgiye muhtaç olarak ifade edilen bu köpek cinslerine satılık Pomeranian Boo ilanları içerisinde sık sık rastlama durumu da mümkün olarak görülebilmektedir. Bu köpeklerden edinmeye dayalı olarak hareket edecek olan kişilerin; bu köpeğin zahmetli bir ırk olduğunu bilmeleri de gerekmektedir. Köpeklerin bakımlarını belli bir programa dayalı olarak ve aksatmadan gerçekleştirmeleri halinde; uzun yıllar boyunca sıkı bir dosta kavuşmaları durumu bu ilanlar sayesinde hayata geçirilecek bir durum olarak görülebilmektedir.