TOKAT (AA) - Tokat Valisi Cevdet Can, 16, 17 ve 18 Eylül tarihlerinde kentte, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması, stant açma, bildiri dağıtma gibi etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Vali Can, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK/KCK tarafından bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda pek çok şehit verildiğini, birçok kişinin de yaralandığını belirtti.

Terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle de çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ve pek çoğunun yaralandığı anlatan Can, şunları kaydetti:

"DAEŞ terör örgütü ve ülkemizdeki sol fraksiyonlu grupların, gerçekleştirilen toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması ve benzeri etkinliklerde sansasyonel eylem girişiminde bulunabileceği değerlendirilmektedir. Anayasa'nın 121. maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu, 2911 ve 5442 sayılı kanunların ilgili maddeleri hükmü gereği 16, 17 ve 18 Eylül tarihlerinde ilimizde toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması, stant açma, bildiri dağıtma gibi etkinlikler yasaklanmıştır."