TOKAT (AA) - Kendilerini Tokat Valisi Cevdet Can ve Özel Kalem Müdürü Yılmaz Demirci olarak tanıtan kişi ya da kişilerin iş adamlarını arayarak nakdi yardım talebinde bulunduğu yönündeki bilgiler üzerine vatandaşlar uyarıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Vali Cevdet Can ve Özel Kalem Müdürü Demirci'nin ismi kullanılarak iş adamlarının arandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Valimiz Sayın Cevdet Can’ın isimlerini kullanarak, kendisini Özel Kalem Müdürü Yılmaz Demirci ve Sayın Valimiz Cevdet Can olarak tanıtan şahısların firmaları ve iş adamlarımızı aradıkları, muhtelif nedenlerle nakdi yardım talebinde bulundukları öğrenilmiştir. Sayın Valimiz Cevdet Can'ın herhangi bir kişi ya da kuruluş adına nakdi yardım talebi söz konusu değildir. İş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmemeleri, bu tür olaylarla karşılaştıklarında Valiliğimizin 0 356 214 10 01-02-03 No'lu telefonlarına, kolluk kuvvetlerine(155,156) veya savcılıklara haber vermeleri gerekmektedir."