Bu bir gizli reklam değildir sevgili okurlarım.
Bu 3 firma ile ilgili yaşadığım sıkıntıları eminim sizlerde yaşamışsınızdır ama bunları yazmadıkça, aramadıkça akıllanacakları yok.

AKBANK İLE BAŞLAYAYIM
1 haftadır bu bankaya olan borcumu ödeyemiyorum. Yok yok parasızlıktan değil. Fazla fazla yatıracağım borcumu ama müsade etmiyorlar ki. ATM'lerinin hepsi bir arıza. 1 haftada bankayı 3 kez aradım hepsinde de ortalama 10 dakika görüşme yaptım. Trabzon Forum Alışveriş Merkezi, Varlıbaş Alışveriş Merkezi, Değirmendere Şubesi ve Kahramanmaraş caddesindeki 4 ATM'yyi tek tek gezdim. Ama yok. Her seferinde "Geçici bir süre için bu işlemi gerçekleştiremiyoruz" uyarısı. Bu süre bir türlü geçmedi gitti. Son arayışımda ismi lazım değil müşteri temsilcisi bana aynen şu ifadeyi kullandı, "Ama Erhan bey siz mevduat hesabınızı kapatmışsınız, kredi kartı ile ödeme yapamazsınız ki…
Zaten ben ATM'nin önüne geldiğimde kartsız işlem menüsüne hobi olarak basıyordum. Kreti kartımı ATM'ye takıp kartsız işlem menüsünden ödeme yapmayı deneyerek bankanızı kandırmaya çalışıyordum. Bu laftan anlamaz insanları binlerce müşteriyle konuşması için seçip mi alıyorlar anlamış değilim. 
Ya sabır çekerek dedim ki "Sizin gibi akıllı bir insan, benim gibi 6 aydır borcunu hiç aksatmadan aynı yöntemle ödeyen bir müşteriye bu savunmayı nasıl yapar. Haklısınız Erhan bey diyerek devam etti. Ben telefonda beklerken 2 dakika hiç konuşmadı ve son cümlesi şu oldu, "Şikayetinizi aldım teşekkür ederim". Bu lafı bir haftada 3. kez duyuyordum.
E iyi, hayırlı olsun, güle güle kullan şikayetimi diyesim geldi içimden…
Bankanın önünde yağmurun altında sorunun çözümünü beklerken büyük iş başarmış gibi şikayetinizi aldım demesi beni bir rahatlattı, bir rahatlattı ki sormayın. O soğıukta terledim. Aklıma Recep İvedik'in yolda kalıp aradığı müşteri hizmetleri geldi… Hani diyorsa bu görüşmeler kaydediliyormu.. Sizin topunuzun Allah Belasını versin…

BANKALARIN 444 TUZAĞI
Birde bankalarla ilgili bir sırrımı paylaşayım. Hani sizi telefonda dakikalarca bekletiyorlar ya bu bir tuzak. Siz siz olun bankaları cepten veya evden aramayın. 40 TL'lik faturanız 60 TL geliyor. Nereden mi biliyorum. Geçen ay öyle ödedim. Aslında bunu bana bir GSM şirketinin üst düzey yöneticisi de söyledi. Bankalar için çağrı merkezlerini kalkındırmak adına hazırlanan bekletme tuzağında siz ne kadar  bekler ve konuşursanız yüksek bir tarife ile bunu faturanıza yansıtıyorlar. Önceden 0212 ile çevirirdik bu numaları hatırlayın. Artık buda yasak. İlla para vereceksin. Ve bol bol saçma sapan müzik dinleyeceksin. Mecburmuyuz. Hayır. Şekerbank ve önceden çalışıp sinirden ilişkilerimi sonlandırdığım TEB'de bunu çok yaşardım. Artık aramıyorum onları.

AVEA TRABZON'DA KAPSAMA ALANI DIŞINDA
Yaptığı reklam kadar iş görse var ya… Evreni kapsar belkide. Trabzon'da AVEA'dan yana büyük sıkıntımız var. Kardeşim, çalışanlarım ve birkaç memur arkadaşım bu hattı kullanıyor. Kardeşime hasret kaldım, her arıyorum ulaşamıyorum. Elemanlara sms atıyorum gitmiyor, arıyorum bakmıyorlar. Ulan baş kaldırdılar yine diyorum işyerine gidiyorum, yanlarından arıyorum telefon masanın üzerinde açık, sinyal var ama aradığım kişiye ulaşılamıyor. İki tane şebeke ile Türkiye'yi kandırmaya çalışıyorsunuz. Ama siz böyle giderse fena çakılırsınız bilesiniz. Efendim haksız rekabet, ismimizi niye verdiniz gibi zırvalara hiç kalkışmayın. Çünkü haksızsınız. Ve parasını vermelerine rağmen insanları ulaşılmaz kılıyorsunuz. Hizmeti aksatıyorsunuz. Sizin Trabzon Belediyesi ile ortak Palmiye projenizide biliyorum ben. 24 metrelik hani bir anda dikip söktüğünüz. Ya Trabzon'a adam gibi hizmet verin yada açıklama yapıp biz Trabzon'a yetemiyoruz deyin. Hem Trabzonlunun parasını alıp hemde onları enayi yerine koymanıza müsade edemeyiz.