Trabzonspor, Ersun Yanal’ın gelişi ile birlikte yakaladığı hava ve özgüven bugün ki Beşiktaş maçında toz duman oldu. Ne yapmak lazım, geriye dönüp bu maça takılı kalmak mı yoksa önüne bakıp yola devam etmek mi? Sizde bizde hepimiz aynı fikirdeyiz, kısaca yola devam takılıp kalma yok. Aslında bundan sonra neler yapılması gerek artık bunu düşünmek lazım. 

Maça gelecek olursak Trabzonspor, bu sezon oynadığı en kötü maçlardan birini çıkardı. İster Ersun Yanal’ın yanlış dizilişi deyin, ister oyuncuların gününde olmaması, isterseniz Beşiktaş’ın iyi oyunu sonuç itibari ile 5. Dakikada yenilen gol Trabzonspor’un  oyun planını alt üst ettiği de bir gerçek. Burada hakemin verdiği yanlı kararlarda eklenince sonuç kaçınılmaz oldu. Belki bir gol bulsak maçın şekli nasıl olurdu diye düşünmek istiyoruz ama o golü bulacak pozisyon bile üretemedik.  

Beşiktaş’ın 3 golüne bakarsak, 3’ünün de pozisyon üreterek olmadığı da ayrıca bir vurgu. İlk gol Fatih’in hatası, ikinci gol Papadopoulos’un, üçüncü gol ise Musa’nın hatasıyla geldi.

Yani Beşiktaş üretti de iyi paslaşmalarla veya iyi bir orta ile atılan goller değil. Baktığımızda aslında Beşiktaş yendi değil de, Trabzonspor kendi kendine yenildi desek daha mantıklı.. Bu da aşırı özgüvenden kaynaklı mı? Diye sormamız mı gerek?
Fatih, ‘Nasıl olsa uzaklaştırırım”, Papadopoulos ve Musa, “Nasıl olsa alamazlar” diye mi o topları kaptırdılar. Trabzonspor’un defansında yapılan bu hatalar maçın kaderini de belirledi.

Trabzonspor bugün 90 dakika resmen yokları oynadı. Kaleyi bulan şutu yok desek yeridir. Yani Tolga’yı zorlayacak hiçbir pozisyonumuz yoktu.
Burada hakem maç kopana kadar verdiği kararlar zaten iyice umutsuzlaşan Trabzonspor’un iyice direncini kırdı. İkili mücadelelerde verdiği kararlar Beşiktaş’a farklı, Trabzonspor’a farklı bir bakış açısıyla verildiği de açık.  26. Dakikada Sosa’nın Mehmet’in ayağına basması ve sonrasında bu pozisyonu hakemin kartsız bile es geçmesi hayret verici.

Şimdi herkes Özer’in Sosa’ya yaptığı faul sonrası sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılması gerektiğini söyleyebilir. Ama Sosa’nın normalde Mehmet’in ayağına bastığı pozisyonun ardından kırmızı kartla oyundan atılsaydı bu pozisyonların hepsini çöpe atarak farklı bir maç izleyeceğimizi de unutmamak gerek. Hakem belki de verdiği bu kararla maçın kaderine etki ederken Trabzonsporlu oyuncuların oyunu çevirmek için hiçbir şey yapmamaları ise fazlasıyla üzücü…