Öncelikle seçim sonuçlarının tüm Türkiye’ye ve dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

Son yazımda ‘Kahin değilim fakat ilk turda Recep Tayyip Erdoğan bu işi götürecek’ demiştim.

 

Kolay kolay tahmin yapmam. Sağlamcıyımdır. Fakat seçimlerle ilgili yaptığım tahminleri hep tutturmuşumdur.

 

Artık Türkiye’de yeni bir düzen yeni bir yönetim biçimi devreye giriyor.

 

Öncelikle şunu belirteyim. Muhalefet sırf ‘MHP veya CHP kaybetmedi’ demek için bir Ekmeleddin projesini piyasaya sürmüştür. Kendi adaylarnı çıkarsalardı eminim bu iş 2. Tura kalırdı. Fakat kendilerine güvenemediler ve yeteri kadar bu işe asılmadılar.

 

Tahminim odur ki

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin Başkanı olarak yeniden yapılanmaya gidecek.  

Yine tahminim odur ki genel seçimler yeni yılın ilk aylarında gerçekleşecek. Erkene alınacak.

Recep Tayyip Erdoğan aldığı bu güvenoyu ile Başkanlık sistemini devreye sokmak için zaman kaybetmeden genel seçime gidecek.

Çünkü kendisi de biliyor, partisinde bir çok başlılık kavgası başlacağını.

 

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, diktator bir rejme müsade edilmemesi yönde davranış ve söylemlerden kaçınılması.

 

Çünkü halen daha bu yönetim biçimini kabul etmeyen Türkiye’de milyonlarca insan var. Ve bu insanlarında görüşlerine saygı duyulması demokrasinin bir gereği ve iyi bir yöneticinin bilmesi gereken en önemli husustur.

 

 

Yerel seçimlerin ardından da Trabzon’da özellikle muhalefet partilerin yönetimlerinde bir revizyona gidilmesi gerektiğini belirtmiştik.

 

Şimdi aynı şeyi tekrar ediyorum, milletvekilliği seçimleri nedeniyle koltuklarına yapışan muhalefet partilerin il ve ilçe başkanları, derhal seçim kararı alıp kongreye gitmeli ve artık yeniden Trabzon teşkilatlarından bir güvenoyu almalıdırlar.

 

 

İktidar partisi açısından bakarsak Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığına asılan en fazla çalışmayı yapan illerin başında Trabzon geliyor. Her ne kadar Trabzon Ak Parti Milletvekilleri bu işe gereken özeni göstermeselerde, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar belediye başkanları ile birlikte bu eksikliği hiç hissettirmedi, ve taktire şayan etkili bir seçim propagandası yaptı.

 

Tabi ki hedefleri olan bir başkan ve Genel seçimlerde Milletvekilliği aday sıralamasında ilk 3’te ismi konuşulan hatta garanti gözüyle bakılan bir isim.

Kendisini gösterdi, tüm ilçelere hakim olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bundan sonraki süreçte kendisiyle uyum içinde çalışacak birini yerine koymaya gayret edeceği düşüncesindeyim.

 

Ak Parti’nin yeni yapılacak olağanüstü genel kurulu da Trabzon yapılanmasına büyük oranda etki edecek.

 

Partinin başına gelecek isimler ile Trabzon’un dizaynı yapılacak, milletvekilliği sıralaması yeni başbakan ve ekibine yakın isimler tarafından sıralanacak.

 

Alternatif isimler üzerinden konuşursak, Partinin teşiklat Başkanı Süleyman Soylu, eski milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Şeref Malkoç ve BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay isimlerini önümüzdeki süreçte çok sık duyacağız.