Ne yapsak Trabzon’dan Trabzonspor gündeminin dışına çıkamıyoruz.

Ne zaman turizmde baltayı taşa vursak, ne zaman yatırımlarda aksama olacağı sinyali gelse, ne zaman bakansız kalsak, ne zaman Trabzon’da işler sarpa sarsa, ne zaman önde gelenlerle ilgili aksi durumlar olsa bir Trabzonspor gündemi ortalığı toz duman ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun açıklamaları. Kendince ve Ak Partililerce haklı nedenlerden ötürü Akyazı Spor Kompleksi’ne Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesini önermiş.

Cuma günüde bunu mecliste oylayacak.

Göreceğim Ak Partili meclis üyelerini, Trabzonspor taraftarını Fenerbahçeli bir kişinin adının yazılı tabelanın altından geçmeye mahkum edecekler mi?

Oylamayı an ve an takip edip, hepinizin fotoğraflarını Trabzon kamuoyuna göstereceğiz.

İşte diyeceğim, size Fenerbahçeli bir kişinin isminin olduğu spor kompleksine gitmek zorunda bırakan sözde Trabzonsporlu, önceliğini Trabzonspor’dan yana değil siyasetten yana kullanan kişiler bunlar.

Bakınız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu siyasi bir hamle yapmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı mutlu etmiş karnesine bir artı daha ekletmiştir.

Ama eğer bu belediye meclisinden geçerse oradaki bir Fener maçı sonrası sizin ne Recep Tayyip Erdoğan'ınınız kalır nede kompleksiniz.

Recep Tayyip Erdoğan’ı sevebilirsiniz, amenna. Komplekse büyük emekleri vardır. Allah razı olsun. Stadyumun yapılması için yasa değiştirmiştir teşekkürünü yüzde 70 ile almıştır zaten.

Ey Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu  ve Ak Partili meclis üyeleri eğer çok seviyorsanız Recep Tayyip Erdoğan’ı, yepyeni bir vizyon projesi ortaya koyun ve bu projeye bu adı verin. Böylece bu vizyon projeye de büyük katkı sağlanmasına vesile olun.

Şunu da belirtmek isterim ki Komplekse ve stadyuma Recep Tayyip Erdoğan’ın  adının verilmesine karşı çıkmak Ak Parti yada Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olmak anlamına gelmez. Ak Partili yetkililer bizzat kendileri bu durumu bir Ak Partililik. Bir Recep Tayyip Erdoğancılık  referandumuna dönüştürerek insanları AK Parti mi? Trabzonspor mu ikilemine düşürmekten kaçınmaları gerekir.Ama bu şehrin mabedine bir dinamit koymaya hiçbirinizin hakkı yok.

İşte bu yüzden yapacağınız hamleyi yaptınız, artıyı da aldınız. Meclis üyeleriniz ile görüşün yada ‘Recep Tayyip Erdoğan bu öneriden mutluluk duydu fakat Rize’de var iken Trabzon gerekmez dedi’ deyin ve bu yoldan tez elden geri dönün.

Dediğim gibi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yerinde kim olsa, onu bugünlere taşıyan ve yaptığı her şey de önünü açan Recep Tayyip Erdoğan için aynı hamleyi yapar.

Fakat bu iş farklı. Bu iş bir onur, bir gurur, kutsal bir meseledir.

FENERBAHÇELİ Recep Tayyip Erdoğan isminin altından Trabzonspor taraftarını o stadyuma sokmaya kimsenin ama kimsenin hakkı yoktur.

Recep Tayyip Erdoğan bugün Trabzonspor takımını tuttuğuna dair yemin etsin, şampiyonluk kupasını da Trabzonspor’a teslim etsin, o zaman amenna.

Ama bu haliyle olmaz başkan.

Bu haliyle olmaz meclis üyeleri.

Bu haliyle olmaz Trabzonsporlu AK Partililer.

BİR SÖZÜMDE HACIOSMANOĞLU

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun suskunluğuna da şaşkınım. Acaba Recep Tayyip Erdoğan ismini oda mı destekliyor ki böylesine sessiz.

Yoksa Fener maçındaki skora göre mi konuşacak anlamış değilim.

Fakat en kısa sürede hani o her fırsatta yerden yere vurduğu Fenerbahçe var ya o takımı tutan Recep Tayyip Erdoğan isminin komplekse verilmesinden rahatsız değil mi? Görüntü o. Dört gözle açıklamasını bekliyoruz