Dünkü karşılaşma öncesi VAR'dan da ortasından da korkulanlar olmadı. Zira bu iki hakem de Trabzonspor'un canını defalarca yakan ikiliydiler.

Hani "Korkulan başa gelir." derler ya o olmadı!

Bu iki hakemin ya adalet dağıtma duyguları kabardı ya da "Bu takım aldı başını gidiyor." deyip "Biz en iyisi görevimizi yapıp günâh çıkarmayı yeğleyelim." deyiverdiler.

Ben öyle anladım, ancak bundan böyle başka başka ön kesiciler baş göstermeyecekler anlamına da gelmez.

Bunu böyle cem ettikten sonra Karagümrük taraftarlarının çirkefliklerine ne demeli? Trabzonspor taraftarlarını stada sokturmadınız, dışarı attırdınız da elinize ne geçti?

Sizler iyi biliniz ki; bu taraftar öyle bir ayrıcalıklı taraftardır ki kapıdan kovsanız camdan, camdan kovsanız bacadan girerler. Yağmura, doluya, fırtınaya karşı yürürler. Yapacaklarını yine yaparlar, öyle de oldu.

Hem isteseniz de, istemeseniz de İstanbul saltanatına son veren futbol ihtilâlcileridir onlar.

Efsanelerinin torunlarıdırlar.

Sonuç ne oldu? Takım 3 puanı söke söke alırken siz de ayıbınızla kaldınız.

Şimdi gelelim maça; Trabzonspor, dün akşam belkiyi bir tarafa koyarak, kem küm etmeden topla haşır neşir değildi, temposu düşüktü.

Kısacası iyi oynamadılar. Her zaman olduğu gibi klas ayaklar konuştu.

Bu eksiklere rağmen iki golle 3 puanın sahibi olurken sayı 5 de olabilirdi. Oyun hakkında diyebileceklerim bu kadar.

Hemen hemen her yazımda nacizane önerilerime, sizlerden aldığım olumlu tepkilerinize müteşekkirim. Hele geçen haftaki önerilerimden ötürü Adil Özgür Bey'e ayrı bir teşekkür borçluyum. Şöyle diyor: Üstadım, önerilerinize umarım kulak kabartırlar, işi kayık deliciliğine dökmezler. Öyle olursa çok üzülürüm. Devam edelim bu oyun tarzı anlayışı ile Cornelius ısrar edilirse takım eksik oynar.

Bunu ilk maçtan bu yana yazıyorum; Bakasetas döndü, Abdülkadir Ömür de bu yerinde kendini bulmuşken bu oyuncuyu oradan alıp kaleden uzaklaştırarak kenarlara atmayın.

3 puan kadar Dorukhan'ın da dönüşüne ve performansına sevindim.

Aynı şekilde, Abdülkadir Ömür'ün de Messi'ye eskide olduğu gibi benzetilmesine sevindim.

Hemen söylemekte yarar var; Galatasaray maçında "Biz onu ağlatmasaydık nah dönerdi." diyenleri duyar gibiyim. Bunu yapmayacaktınız, ayıp ettiniz yazdığımda "Ömür'den kaç para aldın?" diyenlere de bu çocuğun performansı ithaf olunur. Devam edelim, Djaniny'in ikidebir dışarı alınmasını doğru bulmuyorum.