Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, deplasman da Konyaspor ile karşılaştı. Ligde mağlup olmayan bu iki takım mücadelesinde, takımlar geçen yılki kadrolarını koruyup takviye yaparak daha da güçlendiler. Dolayısıyla mücadele yönü güçlü bir maç bizi bekliyordu öylede oldu. Trabzonspor’da rakiplerinin kaybettiği haftada tek hedef galibiyetti.

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Trabzonspor oldu. Daha birinci dakikada aradığı golü  Cournelius ile buldu. 44. saniyede Hamsik'in pasına yaptığı tek vuruş ile Danimarkalı golcü takımını 1-0 öne geçirdi. Gerçi bu hafta erken gollerin haftası oldu. Gaziantep FK'nin Medipol Başakşehir'i ağırladığı maçta Gaziantep ekibinde eski oyuncumuz Muhammet Demir 10. saniyede fileleri havalandırarak ligin en hızlı golünü kaydetmişti. Golden sonra Trabzonspor  oyuna ağırlığını koyarak ikinci golü aramaya başladı tam zevkli bir maç izleyeceğiz derken …

Maçın şokunu yaşadık. Trabzonspor'da Vitor Hugo kırmızı kart gördü. 8. dakikada rakibinin aşil tendonuna müdahalede bulunan Vitor Hugo Kırmızı kart görmekten kurtulamadı. Takımını 10 kişi bırakan Hugo'nun Hakem Halil Umut Meler’e  ‘’benim amacım topa müdahale etmekti’’ şeklinde itirazları sonuç vermedi. Trabzonspor 10 kişi kalınca Abdullah Avcı, takım içinde derişikliğe gidip Vitor Hugo'dan boşalan alana Berat'ı çekerek mücadeleye 4-4-1 dizilişi ile sürdürdü. Eksik Rakibi karşısında oyun üstünlüğünü eline geçiren ev sahibi Konyaspor 9. Dakikada beraberlik golünü buldu. İlerleyen dakikalarda Konyaspor Trabzonspor’u kendi yarı sahasına hapsederek birçok pozisyon buldu. Konyaspor’un bunaltan bu ataklarına Edgar Ie ve Berat ile karşı koymaya çalıştı. Trabzonspor birazda şansının yaver gitmesi ile ilk 45 dakikayı beraberlik ile tamamladı.

Kırmız kart pozisyonunda büyük talihsizlik yaşandı. Bence karar da ağırdı. Vitor Hugo ceza sahasına doğru kanattan atılan ani topa doğru refleks hamlesi yaptı bu hamle topu erken kontrol eden rakibinin aşil tendonuna bastı . Ama kural arkadan aşil tendonuna kasti faullere kırmızı kart diyor. Hakem Halil Umut Meler ve haftalardır olmayan VAR pozisyonu ‘’kasti’’ olarak değerlendirdiler sanırım. Bu müdahale bana göre ‘’kasti’’ değildi. Oyun akışı içinde bir refleks faulü idi. Sarı kartla cezalandırılabilirdi.

Trabzonspor eksik kalınca Trabzon Teknik direktörü Abdullah Avcı dan Abdulkadir Ömür yerine  Hüseyin, Cornelius yerine Gervinho’yu oyuna alıp Kontra atak oyununa geçeğini beklerken ilk yarıda bitti. Çünkü eksik kalan takımlar da Pivot Santraforla oynak demek iki kişi eksik olmak anlamına gelir. İkinci yarının başında Cornelius ve Djaniny aynı anada sahada görünce baya şaşırdım. Abdullah Avcı büyük risk aldı dedim. Kafasında ne var merak ettim. Belli ki ileride topu tutup fizik olarak biraz daha dirençli olmak istiyor, rakibin baskısı kırmak amacında idi. Ama Konyaspor 46. Dakikada Endri Cekici ile ikinci golü buldu. 68. dakikaya kadar Konyaspor oyun kontolünü elinde tuttu. Bu dakikada Trabzonspor peş peşe öyle pozisyonlar buldu ki hop oturup hop kalktık. Ama kaleci Sehic bu pozisyonlarda gayet başarılı idi.

Bu dakikadan sonra Trabzonspor’a bir öz güven geldi. Rakibi ile eksik olmasına rağmen kafa kafaya oynamaya başladı. Bu baskı sonrası Trabzonspor bir şans golü ile Beraberliği yakaladı. Konyaspor da uzaklaştırmak için Ahmet’in Kafa vuruşunda top Hadziahmetovic’in yüzüne çarparak ağlara gitti. Maçın Trabzonspor adına kırılma anı 80. Dakikada Nwakaeme müthiş ara pasla Gervinho topla ceza sahasına girdi kaleci Sehic çıktı ve topu tecrübeli oyuncunun ayağından aldı. Bu Gervinho sıkça değerlendirdiği sevdiği bir pozisyondu gol olsaydı daha başak bir maç izlerdik . Bu dakikadan sonra sahneye Uğurcan çıktı 8 net pozisyonu kurtararak 10 kişi kalmış takımına beraberliği getirdi. Trabzonspor adına iniş ve çıkışlarla dolu hikayesi bol bir karşılaşma oldu. İki takımda bize zevkli bir mücadele izletti.

Şampiyonluğa oynayan bir takım için kaybedilmiş 2 puan var ama 10 kişi kalmış bir takım için kazanılmış 1 puan var. Bu geri dönüşler uzun maratonda sizi yarışta tutar. Bunu bir yol kazası olarak görüp ‘’Durmak yok yola devam’’diyelim.