Trabzon’un Maçka ilçesinde bir Kaymakam sevdası almış başını gidiyor. Sevilmeyecek de bir insan değil. Bilgi birikimi, başarısı, halka olan yakınlığı ve daha birçok özelliği ile sevilen bir isim Alper Balcı.

İlçenin başarılı ve azimli de bir belediye başkanı var. Dışarından izlediğim kadarıyla Koray Koçhan. Belediye başkanı olmadan, işini gücünü bırakmış ilçe başkanı olmanın verdiği güç ve sorumluluk ile neredeyse dönemin CHP’li belediyesinden fazla halkına hizmet getirmiş, istediğini koparan yüreklilikte bir Başkan.

Bugün gündemde haberler, kulisler.

Maçka kaymakamına halk sevgi gösteriyormuş, Koçhan Kaymakamı istemiyormuş.  Koray Koçhan

Öncelikle Koçhan’a birkaç uyarı yapmak istiyorum.

Koçhan seçim sonrası daha ılımlı, daha sevecen. Daha halka yakın ve kendine oy vermeyenlerede hizmetkar bir başkan görüntüsü vermeli.

Özellikle kamu kurumları ile ilgili ilişkileri çok ama çok sıkı tutmalıdır. Aksi halde ilçede 5 yıl sonunda en sevilmeyen adam ilan edilir. Bunları yapmıyor mu diyeceksiniz, ben yapması gerektiğini söylüyorum.

Eğer ben gerçekten Maçka halkının çoğunluğunun bu tepkiye destek verdiğini ve kaymakamın gitmesini istemediğini bilsem en sert şekilde Koçhan’ı eleştirir yerden yere vurururm.

Fakat isim isim bu tepki eylemlerini kimin organize ettiğini bildiğim için bu kadar net konuşuyorum.

Çünkü birileri yerel seçimlerdeki mağlubiyeti içine sindirememiş olacak ki, belli kesimleri galeyana getirmek suretiyle daha büyük sorun ve projelerle uğraşması gereken ilçeyi bir çıkmaza sürüklüyor. 
Bunların içinde AK Partili de var, MHP’li de, CHP’li de var.

Görünen köy kılavuz istemez.

İlçelerde kamu kurumları ile belediyeler ortak çalışmalı ve sürekli istişare halinde olmalıdırlar.

Tersi düşünüldüğünde o ilçeye hizmeti unutun.

Bu sadece Maçka için değil, tüm ilçeler için aynı şey. Mülki amir, yerel yönetimlerle istişare etmeli. Bunun tersi o ilçe halkına zarar verir.

Bu nedenle Maçka’da halkın seçtiği, görev verdiği İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, kendisine ayak uyduramayan veya yetki karmaşasına neden olan ilçe kaymakamıyla ters düşmüş olabilir.

Kaymakama haksızlık etmek istemem, belki dünyanın en iyi yöneticisi idarecisidir.

Mesleğine ve makamına sonsuz saygımız var.

Fakat atanmış ile seçilmiş arasında bir çizginin  olduğunu hele de Ak Parti döneminde bu çizginin her geçen gün kalınlaştığını herkes bilir Sayın Kaymakam da biliyordur.

Haklı Koçhan veya Balcı. Başkan veya kaymakam. Bunu tartışmak aylar yıllar sürebilir.

Bu işin çözümü nedir,  ilçede kutuplaşmayı önlemek.

Bu aşamada o veya bu suçlu demeden çözüme gitmek gerekir.

Artık taş yerinden oynamış, Maçka’da kaymakam ile belediye başkanı arasında ipler kopmuştur.

Tek çözümü kaymakamın istediği bir yere görevlendirilmesidir.

Bunu kendisine Ankara’da temaslarda bulunduğu hemşehrilerimiz de söylemiştir.

Tartışmalara ancak bu şekilde son verilebilir.

Aynı olay Arsin’de de yaşanmış, sonuç değişmemişti.

Kaymakam gitmiş, belediye başkanı hizmetlerine devam etmişti.

Bu işi uzatmanın alemi yok. İş uzarsa kaybeden Maçka olur.

Bir uyarı daha yapayım Sayın Koçhan’a. Eğer Kaymakam gittikten sonra ‘Bak ben istemediğim bürokratı Maçka’da tutmam böyle gönderirim’ havalarına girerseniz, ve tavırlarınızı bu yönde sürdürürseniz 5 yılın sonunda o ilçede en istenmeyen kişi siz olursunuz. Bunu da hatırlatayım.