CANALİOĞLU, MUHARREM İNCE İLE Mİ?

Trabzon’un etkin siyasetçilerinden Volkan Canalioğlu ile ilgili geçtiğimiz günlerde kulağımıza bazı iddialar geldi. 

Bu iddialar: Trabzon’da CHP’den hem Belediye Başkanlığı, hem de milletvekilliği yapmış olan Canalioğlu’nun, Muharrem İnce’nin kuracağı yeni partiye katılacağı şeklinde oldu. 23 Nisan’da kurulacak olan partinin kurucuları arasında yer alacağı..

Biz de bu iddiaları yazmadan konunun direkt muhatabına soralım dedik.

Bu nedenle de Volkan Canalioğlu’nu telefon ile aradık.

İddiaları sorduğumuzda Canalioğlu gülerek, “Bizim partimiz var. Görüşmemiz bile olmadı” ifadelerini kullandı.

Uzun bir süredir de siyaset sahnesinde olmadığı için siyaseti bırakıp bırakmadığını sorduğumuzda ise, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ünlü sözüyle cevap verdi “Demirel’in bir lafı var. Siyasette nokta olmaz, virgül olur”

Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere Canalioğlu, CHP’den hiç bir yere gitmiyor. 

Ve siyasete de noktayı koymadı…

Derin CHP’liler ile Dinazor Sosyal Demokratların bilgisine..

ASIM AYKAN’IN MAAŞLARI

Dün bu köşede Ak Parti eski milletvekili Trabzon Belediye Başkanlarından Asım Aykan’ın issizlikle ilgili yorumunu kulis bilgisi olarak aktarmış, Aykan’ın üç yerden maaş aldığını yazmıştık.. Aykan aradı.

Tek maaşının milletvekili emekliliğinden aldığını belirtti.. Cumhurbaşkanlığı görevinden maaş almadığını belirtti. Aynı görevi yapan diğer isimlerinden maaş almadığını ifade etti..

Aykan etik kurulu üyeliğinden ise asgari ücretten daha düşük maaş aldığını belirtti. Aykan özellikle vasıfsız işçi ihtiyacının ülkede de Trabzon’da da çok olduğunu ama iş beğenilmediğini belirterek belediye başkanlığı döneminde kendine çok iş isteyenin başvurduğunu bu başvuranların çoğunu da özel sektöre yönlendirdiğini belirterek  “Birkaç gün sonra arkadaşlar beni arayarak gönderdiğin kişi işi beğenmedi kaçtı gitti diyerek uyarırlardı” dedi… Aykan, bugün de aynı durum söz konusu dedi..

ZORLUOĞLU EKİBİNDEN KİMLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları’nın toplantısına katıldı. 

Toplantıya Başkanvekili ve eski gençlik kolları başkanı Mehmet Karaoğlu ile birlikte katılan Zorluoğlu gençlere olan güvenini ve önemini bu ziyarette bir kez daha gösterdi ve önemli altını çizdi.
Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ben duyduğu memnuniyeti dile getirerek Trabzon Büyükşehir belediyesi ile sürekli istişare halinde olduklarını başkan Zorluoğlu'nun ve ekibinin gençlere her zaman destek olduğunu, belediyedeki genç kadronun çalışma azmini yükselttiğini Başkan Zorluoğlu’da bu manada teşekkür ettiklerini ifade etti.

Zorluoğlu Başkan Küçükali ve ekibine yeni dönemde hayırlı olsun temennisinde bulunurken gençlerle çalışmaktan mutluluk duyduğunu kendisine de genç ekibin dinamizm kattığını belirterek ‘Başkan vekilimiz Mehmet Karaoğlu gençlikten gelme başarılı bir isim, danışmanlarım Emre Bey, Samet Bey, Daire Başkanlarımız Fatih bey genç hızlı araştıran çağın getirdiği yenilikleri geleneksel yerel yönetim anlayışı ile birleştiren isimler. İsmini sayamadığım çok sayıda genç arkadaşlarımız var. Hepsine güvenim inancım tam’ ifadelerini kullanarak gençlere verdiği önemi bir kez daha dile getirmiş oldu.

TRABZONSPOR BAŞKANI VE DİVAN

Trabzonspor’un eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu’nun divam seçimleri ile ilgili olarak tavrı ne olacak.. Bizim kulağımıza gelen bir bilgiye göre tüzük gereği divan başkanlığına adaylık hakkı olan Of’lu bir eski yöneticiye, Hacıosmanoğlu’nun yakın arkadaşları aday olması için öneri getirmişler..

O eski Oflu yönetici de ben artık köşeme çekildim mi ne demiş..

Ama Hacıosmanoğlu’nun yakın dostları bu eski Oflu yöneticiye, Hacıosmanoğlu’nun bilgisi dahilinde mi bu teklifi getirdi, tam öğrenilemedi.. Kulislerde dolanan bu kulis bilgisi ile ilgili olarak şu değerlendirme yapılıyor.. Eğer Hacıosmanoğlu divan seçimleri ile ilgileniyorsa, demek ki divan genel kurulunda çümbüş var..

O LİSTE VERİLECEK Mİ?

Trabzonspor Divan Kurulu başkanlığı için Bülent Akyazıcı’nın aday olduğunu açıklaması ile merak edilen bir konu cevabını da buldu.. Şimdi, üçüncü bir aday çıkar mı merakı var. Tahminen ilerleyen günlere bir üçüncü aday çıkabilir..Bu adayın da Osman Terzi olduğu söyleniyor..

Bülent Akyazıcı’nın ben adayım demesinden sonra sonra şimdi merak edilen konu şu..

Akyazıcı’ya divan genel kurulunda oy hakkı olanların listesi verilecek mi..? Kulüp, kişisel veri diye listeyi daha önce Akyazıcı’ya vermedi.. Şimdi adayım diyen Akyazıcı’ya verilir mi..? Muhtemelen bizim kanaatimize göre verilmez.. Peki o zaman adaylar eşit koşulda seçime girmeyecek demektir ki bu demokratik değil.. Başkan Ali Sürmen bu vasfı ile divanda oy kullanacak, bu seçimde ilk kez oy kullanma hakkına sahip bütün üyelerin listesini cebine koydu.. Ama Bülent Akyazıcı’nın bu listeye ulaşması çok zor..

Böyle bir haksız rekabet ile demokratik seçim olur mu diyenler çoğunluktu.. Bakalım Akyazıcı o listelere ulaşabilecek mi..?

CANLI YAYINDA NASIL TAKİP EDİLİYOR

Trabzon’un duayen gazetecilerinden Yusuf Turgut TRT Trabzon radyosunun sabah programlarına bölgenin gündemi ile ilgili olarak telefonla katılarak görüşlerini dile getiriyor.. Program da çok izleniyor. Ama özellikle radyo sevenler, Yusuf Turgut’u dinlerken ilginç bir şeye dikkat ediyorlar.. 

Yusuf Turgut’un anlatımına göre, gündemi değerlendirirken genel siyasete de giriyor. Ve tabi Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’dan da söz ediyor..

 Bazen Turgut, Erdoğan’dan söz ederken vurgulama yapmıyor.. Program sonrasında dinleyenler Turgut’a arayarak Erdoğan’dan bahsederken çok soğuk telaffuz ettin diyor.. 

Bazen de vurgulamasını yaptığında bu sefer de, Erdoğan’dan bahsederken vurgulaman aşırı oldu diye eleştiri alıyor.

Yusuf kardeşimizin bu sıralar derdi bu..

Erdoğan telaffuzu bayağı başına iş açıyor..