YUSUF ERDOĞAN NASIL GELDİ?

Trabzonspor geçtiğimiz günlerde Yusuf Erdoğan transferini kısa süren bir görüşme sonrası bitirdi.

Kasımpaşa ile Koita transferinden dolayı olan gerginlikte bu transferle son buldu.

Daha önce Alanya ve Altınordu ile de bu sistem kullanılmıştı. Yusuf.  Avcı’nın hep listesindeydi.

Geçtiğimiz sezon devre arası ve sezon başı gündeme gelmiş ancak hem yüksek bonservis hem de Kasımpaşa’nın sert tutumu nedeniyle olmamıştı.

Sözleşmesi sona erecek oyuncu için Trabzonspor profesyonelleri harekete geçip sezon sonu için anlaştığı oyuncuyu kısa sürede Trabzon’a getirdi. Şimdi Yusuf nerede oynayacak, neden Efecan alınmadı soruları dönüyor.

Efecan için 1.2 isteniyordu Yusuf için ise 500 bin! Burada Yusuf’un da Trabzonspor’da oynamak adına fedakarlıkları olduğunu duyduk: Maddiyat da düşünülerek böyle bir girişim oldu.

Ayrıca Efecan’ın bölgesine Visca alındı. Dolayısıyla oradaki iş tamamen kapandı. Yusuf Trabzonspor’da ağırlıklı olarak sol bek olarak oynayacak.

Oyunun sıkıştığı zamanlarda ise hücum bölgesinin sol tarafının sorumluluğunu alacak. Bakıldığında bir hamle oyuncusunun transfer edildiğini görüyoruz. Kulübeyi güçlendirme adına yapılan bir hamle…

NEDEN YEREL BASININ HABERİ OLMADI?

Yusuf Erdoğan’ın transferinin bir anda gerçekleşmesi, yerel medyanın yazılı ve görsel kulvarında bu transfer öncesi hiçbir haberin çıkmaması, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Oysa, her transfer öncesi, transferin tüm gelişmeleri ve süreci yerel medyada detay şekilde yer alıyordu.. Yusuf Erdoğan’dan böyle olmadı..

Kimine göre bu transferden haberdar olan yerel medya, transfer öncesi olumsuz tepkileri önlemek için haber yapmadı.

Kimine göre ise, Trabzonspor bir çırpıda bu transferi gerçekleştirdi.. Sosyal kulvarda, yerel medyanın bu transferi bilmesine rağmen hiç haber yapmaması konusundaki kanaat, gazetecilik mesleği açısından hiç de iyi bir referans değil.

Zaten, kamuoyunda yerel medya şampiyonluğa kilitlenmiş takıma,  zarar verecek haberlerin yapılmaması yönünde bir ağırlıklı görüş var.

Taraftardaki bu görüş yerel medyayı da etkisi altına almış durumda. Bu nedenle Yusuf Erdoğan’ın transferi gerçekleştirdikten sonra haberleşti..

Ve Yusuf Erdoğan’ın transferi duyulduğunda, ilk kez bu sezon bir transfer taraftarı ikiyi böldü… Gerekli, gereksiz.. Yararlı yararsız cinsinden.

AVCI’NIN ELİNDEKİ…

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, şu sıralar İngilizlerin ünlü takımı Liverpool’un başarı öyküsünü anlatan kitabı okuyor..

Muhalif bir şehrin, dünyanın en başarılı takımlarından birini barındırmasının öyküsü olan Liverpool’un kitabında, takımın 10 maçlık başarı öyküsü kaleme alınmış..

Kitapta 2005 yılında İstanbul’daki şampiyonlar ligi finali da yer alıyor..

Avcı’nın o dönem Liverpool’un başarılarındaki perde arkası olayın anlatıldığı kitap, İngiltere’de en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor..

Abdullah Avcı’nın bu kitabı okuyarak, Trabzonspor ile ilişki kurması da ilginç…

Çünkü Trabzonspor da Liverpool gibi devrimlerin takımı..

O KİTAP NEYİ ANLATIYOR?

Muhalif bir şehrin, dünyaya en büyük armağanlarından olan Liverpool FC’nin 125 yıllık tarihinde pek çok başarının yanında büyük hezimetler de var. Futbol konusunda dünyanın önde gelen yazarlarından olan Jonathan Wilson da Scott Murray’le birlikte Liverpool FC: 10 Maçta Efsanenin Anatomisi’nde ‘’İstanbul Mucizesi’’ olarak bilinen 2005 Şampiyonlar Ligi finali de dahil olmak üzere efsanenin on maçının hem hikayesini hem de tarihini incelikle anlatırken Bill Shankly, Bob Paisley, Kenny Dalglish ve Rafa Benitez gibi efsane oyuncu ve menajerlerinin de sayfaları kendilerine yer buluyor.

10 Maçta Efsanenin Anatomisi ne zaferlerin ne de mağlubiyetlerin tek bir ana ait olduğunu; tarih yaratmak için milyonlarca şeyin gerektiğini gösteren en coşkulu eserlerden.

ZORLUOĞLU’NUN BAGAJINDAN ÇIKANLAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Zigana Tüneli’ndeki açılışın ardından Zigana Dağının zirvesinde Karayolları işçileri ile bir araya geldi.

İşçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdiği sırada çok sayıda köpeği etrafta gören Bakan Karaismailoğlu, beraberindekilerle birlikte köpeklere yöneldi.

Köpekleri sevmeye başlayan Bakan Adil Karaismailoğlu, köpeklerin aç olduğunu gördü. Bakan Adil Karaismailoğlu, önce kendi ekibine köpeklerine mama verilmesi için talimat verdi.

O sırada araçlarda mama olmadığını belirten ekibin imdadına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Zorluoğlu yetişti.

Başkan Zorluoğlu kendi makam aracında köpek maması olduğunu belirterek ekibini harekete geçirdi.

Makam aracının bagajından alınan mamalar köpeklere verildi.

Zigana dağının zirvesinde köpekleri mamasız bırakmayan Başkan Murat Zorluoğlu’nun bu tavrı büyük takdir topladı.

Başkan Zorluoğlu’nun bu davranışının “Dünyayı merhamet kurtaracak” sözü yeniden akıllara geldi.

CORNELİUS’U ORADA GÖRENLER ŞAŞIRDI

Trabzonspor’un golcü futbolcusu, Cornelius öneceki gün öyle bir yerde göründü ki, herkes şaşırdı.

Golcü futbolcu eşi ve kucaktaki çocuğu ile Göç İdaresi’ne gitti.

Kamu kuruluşuna giden Cornelius’un kısa sürede niye Göç İdaresinde olduğu anlaşıldı.

Genç futbolcu, Türkiye’de çalışma izni almak için Göç İdaresine gitti..

Eşi ve çocuğu ile birlikte, oturma izni de alan Cornelius’un işlemleri kısa sürede tamamlandı.

MİLLETVEKİLİ BALTA FRANSA’DA

TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Fransa’daki Trabzon derneğinin daveti üzerine, Paris’e gitti..

Dernek, Fransa’da Alanya’da son orman yangınında ormanların yeniden yaşarması için fidan bağış kampanyası düzenledi..

Bu kampanyaya katılmak için Fransa’da olan Balta’ya, Büyükşehir Strateji Daire Başkanı Zülfü Turan da katıldı..