Süper Lig’de iddiası kalmamış olan Trabzonspor, Avrupa Ligi’ni hedefleyen Samsunspor’u konuk etti. Sezonun ilk maçında Samsun’da kaybeden Bordo Mavililer, rövanşı almak istiyordu. Samsunspor ise lig üçüncülüğü için sahaya çıktı.

Maça iyi başlayan taraf ev sahibi takımdı. İlk yirmi dakika rakibine nefes aldırmayan Fatih Tekke’nin öğrencileri, kontra bir topla golü kalesinde görünce mağlup duruma düştü. Emre Kılınç’ın golünden sonra erken toparlanan Bordo Mavililer, rakip kalede pozisyonlar da buldu. Gol gelmeyince ilk yarı sonunda soyunma odasına yenik girmek zorunda kaldı. Mendy, Folcarelli, Salih ve Vişça ile kaçan gol pozisyonları ümitleri ikinci yarıya taşıdı. İkinci yarıya Banza ile başlayan Tekke, pek tutmadığı Sikan’ı dışarı aldı. Banza iki pozisyonu değerlendiremedi. Sonrasında oyuna Muhammed Cham girdi ve oyunun şekli değişti. Maçın bitimine beş dakika kala, Portekizli Pedro Malheiro’ya iki asist yaptı ve takımını iki dakikada mağlubiyetten galibiyete taşıdı. Trabzonspor üç puanı kaptı derken santrayla beraber Samsunspor’un golü geldi. Maç 2-2 tamamlandı.

Yüzde altmış üç oranla topla oynayan Trabzonspor, maçın genel hakimiydi. Samsunspor takım oyununu iyi oynadı ve rakibine kaybetmedi. Tek vücut olan misafir takımın Bordo Mavililer karşısında uzun süre gol yemeden direnebilmesi büyük başarıydı. Samsunspor ceza sahasında kırk dört kez topla buluşan bir takım o maçı kazanamıyorsa büyük sorunları var demektir. Trabzonspor rakip kaleye yirmi iki şut atıp sadece ikisi gol oluyorsa bir büyük sorun da burada var dememiz gerek. Samsunspor kalecisi Okan Kocuk kalesinde devleşti. Trabzonsporlu oyuncuların beceriksizliği de had safhadaydı. Bazen iyi futbol yetmez, futbol şansı da yanınızda olmalı. Net beş gol pozisyonunu değerlendiremeyen bir takım, Emre Kılınç’ın bir gol bir asistlik performansı sayesinde maçı bir puanla tamamladı. Thomas Reis’in bu sezonki başarısı Avrupa Kupaları’na katılmasını sağladı. Lig üçüncülüğü hedefi son maça kaldı. Beşiktaş İstanbul’da Çaykur Rizespor’a kaybedince Samsunspor aldığı bir puana üzülmedi. Son haftaya avantajlı girdi.