Trabzon Büyükşehir Belediyesi geleceğin yüzücülerini yetiştirmeye devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzunda 210 öğrencinin katıldığı ve yedi eğitmenin görev yaptığı yaz yüzme kursu yapılan açılışla başladı.

Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzunun önünde ilk antrenman öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Gençlik ve Spor İl müdürü Cemalettin Yazıcı,  Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Taşan, Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Demir,  sporcular ve velilerin de katımıyla yapılan açılışta kursiyerlerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. 30 Ağustos’a kadar devam edecek kurs için kayıtlar devam ediyor.

 

Belediyespor Başkanı Nihat Demir Trabzon’un en büyük salon sporları kulübü olduklarını kaydederek, binin üzerinde sporcunun Belediyespor kulübü bünyesinde faaliyet gösterdiğini söyledi. Demir, her yıl geleneksel olarak yaptıkları 'Yaz Yüzme Kursu’ ile geleceğin yüzücülerini yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, “Her yıl olduğu gibi bu yaz sezonunda da düzenlediğimiz kurslarla bilmeyenlere yüzme öğretilecek, bilenler ise kendilerini daha da geliştirme imkanına kavuşacak. Kurslarda mahallelerden servis araçlarıyla gelen öğrenciler haftada iki gün antrenman yapıyorlar. Vücut gelişimi ve sağlık için yüzme sporunun çok önemli. Belediye olarak spor adına önemli çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı açılışta yaptığı konuşmada yaz döneminde 24 ayrı branşta kurs düzenlediklerini söyledi. Salonlarımızda takım sporları olsun ferdi sporlar olsun kurslar veriliyor. Bu kurslarımızdan yaz dönenimde çocuklarımızın yararlanmasını istiyoruz. Trabzon’umuz tesis yönünden diğer illere göre çok daha kaliteli tesislere sahip. Spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Taşan, spora ve sporcuya her zaman destek vermenin gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, “Sadece yüzme değil diğer branşlarda da çocukların bedensel anlamda gelişmelerine katkı sağlamak amacındayız. Yüzme hakikaten çok önemli bir spor. Bu kursların çocuklarımıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ise kursun açılışında yaptığı konuşmada geleceğin teminatı nesillerin çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Çakır, “Başbakanımız her toplantıya katıldığında diyor ki, ‘çocuk yapın’. Boşuna söylemiyor. Çünkü gerçekten Türkiye yavaş yavaş yaşlanıyor. 2045 yılında bu memleket yaşlı hale gelecek. Tabi sadece çocuk yapmak yetmiyor, çocukların iyi yetiştirilmesi de gerekiyor. Hem sportif açıdan hem de ahlaki açıdan bu çocuklarımızı güzelce yetiştirmemiz lazım. Spor yatırımları açısında Trabzon’umuz çok güzel yatırımlar aldı. İnşallah bu çocuklarımız bu sene yüzmeyi öğrenirler, seneye tenis öğrenirler, diğer bir sene başka bir sporu öğrenirler. Bu anlamda alternatif spor branşları ve tesisleri mevcut. Bu kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Açılış, kursiyerlere yüzme sporunu yaparken uyulması gereken kuralların anlatıldığı video görüntüsünün izletilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.