Abdullah Avcı’lı Trabzonspor’un nasıl bir 11 ve nasıl bir oyun sistemiyle Erzurumspor maçına çıkacağını herkes gibi bizlerde merakla bekliyorduk. Gördük ki, aslında 11’de ekstra bir değişim olmadı. Sadece oyun sistemi Başakşehir modelini anımsattı. Yani kuş sürücü gibi rakibe saldıran bir takım oluşturulmak hedeflenmişti. Bunu öndeki üçlünün kısmen başardığını söyleyebiliriz ama kuş sürüsü olabilmek için önce uçmasını bilmek gerektiğini de bence hatırlamakta fayda var diye düşünüyorum. Bu konuda kesinlikle zamana ihtiyaç var.

Ekuban’ın attığı golle ilgili de söyleyeceklerimiz var. Öylesine güzel temiz bir gol attık ki derslikti bence, Abdülkadir Ömür’ün şık pasında buluşan Ekuban, iki hamlede topu filelere gönderdi ve Ranaldo selamını yaptı. Golden sonra takım halinde Abdullah Avcı’nın yanına gidilmesi de çok önemliydi. ’Biz takım olacağız’ demekti ki, bu çok güzel bir gelişme. Abdullah Avcı hocanın Erzurum maçında daha rijit bir 11 beklediğimizi de söylememiz gerekiyor. Örneğin. Hosseini oynatılabilirdi. Flavio neden kesik yedi anlamadık. Marlon’un neden 11’de oynadığını da anlamadık. Orta saha her zamanki gibi çok kırılgandı. Pereira Alanya maçında olduğu gibi o bölgeye destek amaçlı kullanabilirdi. Galiba Avcı hoca, her bir futbolcusunu yerli yerinde görmek istediği için değişim yapmadı. İlerleyen maçlarda farklı değişimler görebiliriz diye düşünüyorum.

Afobe ve Nwakaeme’nin Erzurum maçında çok cömert davrandıklarını da hatırlatırım. Her biri. ‘golü ben atayım da ne olursa olsun’ havasında olunca, Pozisyon geri dönüşlerinde Erzurumspor tehlikeli oldu Trabzonspor kalesinde ve ilk yarı 1-0 bordo-mavili takımın lehine sonuçlandı. Sağanak yağmur altında oynanan karşılaşma da her iki takımı da kutlamak gerekiyor, buna rağmen gol pozisyonları vardı, mücadele vardı.. Fakat, Trabzonspor eski savunma hatalarını yapmaya başladı. Abdullah Avcı’nın oyuncu değişikliklerinde geç kaldığını da söylememiz gerek. Saha bu kadar ağırken 62’inci dakikayı beklemek doğru olmadı. Afobe alında oyundan Flavio’ye şans verildi ki doğru değişiklikti ama geç kalınmıştı. Çünkü Afobe inanın dünyaları kaçırmıştı. Flavio oyuna girince orta saha daha kalabalık hale getirildi.

Sonuç olarak Trabzonspor, öyle ya da böyle Abdullah Avcı ile maç kazanmasını bildi ki, buna kesinlikle çok inanılmaz ihtiyaç vardı. Şimdi bundan sonra yapacağı iş oyun sistemiyle ilgili üzerine koymak olacak ki buda Avı’nın işidir.. Abdullah hocanın işi gerçekten çok zor ama Karadeniz’in hırçın dalgalarını tercih ettiğinden bunları söylüyorum. Yani mazeret falan kabul edilmeyecek kelimler bunlar.. NOKTA…