Coğrafyası gibidir Trabzon insanı, yokuşu çoktur, hep bayır yukarıdır. Tırmanmadan zafere ulaşman zordur. Ama zirveye çıkınca da bırakır kendini kontrolsüzce bayır aşağı. Önüne geleni ezer geçer.

Havası gibidir Trabzon insanı ne zaman yağıp gürleyeceği belli olmaz. Aralık’ta güneş açar, Ağustos’ta dolu yağar.

Sis olunca koca dağları yutar duman, koca adamları yuttuğu gibi Trabzon’un.

Karadeniz gibidir Trabzon, Trabzonspor, hırçın ama eşsiz.

Hele Trabzon’da siyaset yapmak, o apayrı bir zanaat.

Şu sıralar Trabzon’da farkında değilsiniz belki inanılmaz bir savaş veriliyor.

AK Parti’de MHP’de, CHP’de.

Herkes birbirinin yüzüne gülerken, sen bu makama layıksın derken, arkasından 40 türlü film ile ayağını kaydırmaya çalışıyorlar birbirlerinin.

İl, ilçe yönetimlerine hakim olmak için geleceğin milletvekili adayları, türlü türlü hamleler yapıyor.

Nedeni, 2015’te sahneye çıktıklarında kimse onları dışlamasın, teşkilatlar kabul etsin.

Bir MHP’li düşünün kürsüden ‘Sefillik içindeyiz fukarayız’ derken bir diğeri seçim döneminde sırasını beğenmediği için partisine bir TL katkı sağlamamış,

Bir CHP düşünün kendi teşkilatlarından ürktüğü için seçim yapamayan, kendi kişisel hesapları uğruna partileri üzerine seçim öncesi ölü toprağı serdirten.

Bir AK Partili milletvekili düşünün ‘Biz 2. Pistten vazgeçtik, biz 2. Üniversiteyi de yapamıyoruz, kim demiş Bakan gidince Trabzon’a yatırımlar durdu’ ifadelerini kullanıp sonrasında düzeltme cihetine gitmek yerine aynı açıklamaları 1 hafta sonra tekrardan basına servis ediyor.   

Bugüne kadar adı Trabzon’da bir tane hizmet ile anılmamış vekilimiz Türkiye gündemine kızına yaptırdığı torpille geliyor.

Ne kadar garip değil mi?

Büyükşehir Belediye Başkanı, Ortahisar Belediye Başkanı, hizmetleri ile anılacağına ilçe kongrelerine, il kongrelerine müdahil olup olmayacakları ile anılıyorlar. Kimi destekledikleri olay oluyor.

Böyle kendi içinde boğulan bir iktidar ve muhalefet ile Trabzon nasıl iyi hizmet alsın ki?

Temel Altunbaş, Ortahisar’ın ilçe başkanı seçildi. Kime rağmen geçen seçimde onu destekleyenlere rağmen. Kimin ile geçen seçimde onun karşısında olanların sayesinde. İyi bir ders oldu anlayana, iyi bir tokat.

Burada tek üzüldüğüm husus daha birçok hizmete imza atacak isimlerin siyaset arenasından bir anda çekilmesi oldu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, il başkanlığını bırakıyor. İyi götürdü, tarafsız kalmayı becerdi son dönemde kendi yönetiminden aday olmak isteyen Boz üzerinden yıpratılmaya çalışıldı. Fakat sorunsuz, başarılı bir teşkilatı devretmenin rahatlığı ile yoluna devam edecektir.

Haydar Revi, AK Parti’nin yeni il başkan adayı. Dünkü karşılamayı görünce dedim ki ‘Tamam en iyi ismi seçmiş AK Parti’ Yanında öyle göstermelik pek adam göremedim de ondan dedim ha. Ama keşke girdiği binadan çıksaydı havalimanından. VIP pek oturmadı. Şık olmadı.

Ama olsun heyecan ve mütevazılık bazen başa sıkıntı açar. Bundan sonra tercih edilme nedenlerini iyi düşünüp daha dikkatli hareket etmeli. AK Parti iyi bir isim belirledi.

Diğerleri kötü müydü? Hayır!

Ama kavgayı ve bölünmeyi büyütecek il başkanlığı makamının ağırlığını taşıyamayacak bazı isimlerde vardı.

AK Parti’de yıldızı geleceği parlak 3 isimden bahsettik. Hepsinin çok azılı düşmanları var.

Fakat demişler ya sen doğru ol da eğri belasını bulur.

İşte Trabzon’daki tüm siyasi parti mensupları da bu manada hareket etmeli.

Doğru bir gün gelir size bulur. Siz delege yapmazsınız, ama Başbakan sizi İl başkan adayı yapar.

İşte bunun gibi…