Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Ankaragücü'ne konuk oldu. Milli maç arasında toparlanmak ısteyen bordo-mavililerin deplasmanda oynadığı maçı 3-0 alması yüzleri güldürdü.

İlk kez bir deplasman maçında 3 gol atan Trabzonspor,3 puanı  3 golle aldı.

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Maça hızlı başlayan Trabzonspor 6. dakıkada Sörloth ile çok erken bir gol bulunca özgüveni de yerine geldi.  Takım halınde kanatları da kullanarak hücuma çıkan bir Trabzonspor izledik. İlk yarının sonunda ev sahibi Ankaragücü'nün 10 kişi kalması konuk ekibi daha da hareketlendirdi. Trabzonspor ilk yarı soyunma odasın 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya baktığımda;

 Yusuf Sarı'nın ikinci yarıya golle başlaması ,ilk yarıdaki bencilliğini affettirdi diyebilirim.  İlk yarı net poszıyonlarda arkadaşlarına top vermeyişi Ünal Hoca'yı kızdırmış olmalı.

Takım genelınde Sörloth her şeyi yaptı. Topu hucuma tasıma, çalım atma ve isabetli pasta takımı sırtladığını düşünüyorum. Sosa da futbol aklını kullanarak maçta cok ıyı işler yapıyor. Nwakaeme'nin eskıne formuna dönmesi takımı güçlendiriyor. Trabzonspor takım halınde savaştı, takım halinde kazandı. Erce Kardeşler, Uğurcan'ın yokluğunda takımda güven veriyor.Genç oyuncular takımı yere düşürmüyor.

Trabzonspor'un maç fazlasıyla da olsa lider olması özgüveni açısından çok önemliydi. Şampiyonluğa göz kırpan bir takım takım izliyoruz . Bord- mavililer ligde 23 golle en cok gol atan 2. takım konumunda.

Trabzonspor geçen yılda pek cok sıkıntısına rağmen iyi oyun ortaya cıkaran bir takımdı. Bu sene gol yeme zaafiyetini biraz törpülediği için takımın genel görüntüsü daha sağlıklı duruyor. Galatasaray ile oynayacağı macta , maçın mutlak favorisi Trabzonspor olarak görünüyor. Rakip takımlar bile Trabzonspor'a şampiyonluğu yakıştırıyor. Trabzonspor nokta transferlerinin ödülünü alıyor.

Deplasmanda 3 golle 3 puanı alan Trabzosnpor 22 puanla ve maç fazlasıyla ligde lider durumundayken, Ankaragücü 9 puanla 17 sırada kaldı.