Süper Lig'in ilk yarısının sona ermesiyle birlikte Trabzonspor'un Ünal Karaman'la yollarını ayırdığı haberleri spor camiasında deprem etkisi yarattı.

Son 9 sezonun en iyi ilk yarı puanına bu yıl Ünal Karaman'la sahip olan bordo-mavililerde, yönetimin aldığı bu ayrılık kararı taraftarı ayağa kaldırdı.

Konyaspor maçının ardından, Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun yaptığı açıklamalar ve Karaman'a yönelik eleştirileri Ünal Karaman'ı doldurmuşa benziyor.

Evet Trabzonspor iyi oynuyor ama defansı problemli olduğu için  gol yemeden maç tamamlayamıyor.

İnanıyorum ki, Ünal Hoca'da bunun farkında fakat yedek kulübesi bu kadar yetersiz olan ve elindeki oyuncularla mucizeler yaratan, ligde de gayet iyi bir sıraya yerleşen bir takım varken, bu depremi yaratmak da neyin nesi?

Başkanın taraftar kimliğinden sıyırılmasını, olayları çok yönlü değil tek yönlü ele aldığını düşünüyorum.

Normal şartlar altında olması gereken şey, bir problem varsa özel olarak konuşulmasıdır. Başkanın yaptığı hata, kendi takımının hocasına, mesajlarını ve eleştirilerini basın yoluyla iletme yoluna gitmesidir.

Diğer yandan  yandan evvelsi gün oynanan ve Trabzonspor’un Kayserispor’u 6-2 yendiği maçın ardından istifası ile ilgili soru üzerine Ünal Karaman, "Kamuoyu nezdinde birçok söylem, dedikodu farklı şekilde algılanabiliyor. Çalışan profesyonellerin, başkan ve yönetim kurulunun çalışıp çalışmama lüksü varsa, teknik direktörlerin ve profesyonellerin de çalışıp çalışmama gibi bir lüksü var. Profesyonelliğin içerisinde bunlar olabilen şeyler. Evet konuşulur, bu dikkate alınabilir, düşünülebilir, seçeneklerden bir tanesidir. Oyuncularla vedalaşırken bile aynı şeyleri söyleriz. Çünkü onlarda profesyonel, bizde profesyoneliz. Bizi yöneten, bize bu görevi veren insanlar yarın farklı bir düşünce ile karşımıza çıkabilir. Bizde çok kullanılır, ’gidip de dönmemek, gelip de görmemek var’. Bunlar her dönemde olabilir. Sonuçta yola gidiliyor, seyahat yapılıyor, izin isteniliyor. Bunlar sporun içerisinde olabilecek şeyler" ifadelerini kullanmıştı.

Ünal Karaman'ın söylediklerine bakıldığında, kendisinin de bu durumdan rahatsız olduğunu, cümlelerinden de net bir şekilde görebiliyoruz.

Tesislerde yatıp kalktığını ve oyuncularının yatarken de kalkarken de ilk kendisini gördüklerini belirten Karaman, ayrılık kararının en doğrusu olduğunu, arkasında destek olmadığı sürece bu sürtüşmelerin her daim yaşanacağını belirtti.

Trabzonspor içindeki mikserlerin amacı ne?

Yönetim içinde Karaman'ı istemeyen ve gitmesini bekleyen bir takım kişiler olduğu biliniyor. Bunun yanısıra yerel basın, olayın üzerinde baskı ve kışkırtma yarattıkça, en büyük yarayı Trabzonspor'un alacağını hesaba katmamış görünüyor.

Başkan ve Karaman bir araya gelerek tüm problemlerini masaya yatırmalı, eksiyi artıyı tartmalı, egolarına, kişisel çıkarlarına yer vermeden uzlaşmaları gerekmektedir. Trabzonspor bir spor kulübüdür. Kimsenin, rafından indirip oynayıp tekrar yerine kaldırıp koyabileceği bir oyuncak değildir.

Yakaladığı bu ivmeyi sürdürebilecek güce sahip bir takımı, başkanla teknik direktör birlikte desteklemeli, içlerindeki problemi açıkça birbirlerine anlatmalı ve bu gibi kötü durumlara çanak tutan her kim olursa olsun saf dışı bırakmalıdır.

Karaman ile devam edilmeli

Son zamanlarda Teknik Direktör Ünal Karaman’ın takımdan ayrılacağı yönünde söylentilerini ve bu söylentilere de bazı yerel medyanın tıklanma uğruna çanak tuttuğunu hayretler içerisinde izliyorum, çünkü yıllardır senaryoları yeniden yaşıyoruz. Takımımız Ünal hocamızın gelişiyle birlikte mükemmel bir ivme yakalamışken, alınan farklı galibiyetten sonra şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor’u alaşağı etmek için yazılan senaryolar, bunları biz yıllardır yaşıyoruz. Ligde az puan farkla üçüncüyüz, herkes bizi aşağı çekmeye çalışıyor ancak biz kenetlendikçe büyüyen bir aileyiz, bir bütünüz, biz taraftarlar olarak şampiyonluğa inandık. Teşbihte hata olmaz “Dere geçerken at değiştirilmez” misali ve istikrar açısından Ünal Karaman ile devam edilmeli. Bir çok taraftar gibi bende Ünal hocayı destekliyor ve takımın başında kalmasının Trabzonspor'a faydalı olacağına inanıyorum.