Ömür önemli bir fırsatı tepti

Trabzonspor ligin 6.haftasının en kritik maçında bu sezonki ikinci derbisinde Fenerbahçe'nin konuğu oldu. Bu yıl her maça baskıyla başlayan Trabzonspor bu maçada aynı baskıyla başladı. Ama maçın başında iki net ataktan yararlanamayan taraf Fenerbahçe oldu. Bu dakikadan sonara Abdülkadir Ömür ile bulduğu net fırsatta, genç oyuncu şut yerine kaleye paralel pas denemesinde topu kimseyle buluşturamaması Bordo maviler acısından önemli bir fırsattı kaçırdı.

Hata yapan Gol’ü yedi

Maçın başlama düdüğü çalmadan hemen önce Afobe’nin santrada noktasında duran topla yaptığı hareketlerden belliydi bu maçta başka oynayacağı. Müsabakanın 23. dakikasında Lemaos’un hatasında Sosa’nın asisti ile attı ilk golünü. Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçti. Bu gol yeni transfer Afobe'nin Süper Lig'deki 5. maçındaki 3. golü oldu.

VAR mı ? Yok mu ?

İlk yarının sonlarına doğru Abdülkadir orta alandan topu aldı rakip ceza sahasına kadar girdi Gustavo onu faulle durdurdu. Bu pozisyonda Hakem Cüneyt Çakır Gustavo’ya sarı kartı gösterdi ve pozisyonun ceza sahası dışında olduğu gerekçesi ile endirekt serbest atış verdi. Çakır bu pozisyonda neden VAR’a gitmedi açıkçası merek ettim yoksa VAR,  var mı yok mu ya da var kendi olmadığı için Çakır gerek yok mu? Dedi.

İlk yarıda, Evdeki hesap tutmadı 

Trabzonspor'da teknik direktör Eddie Newton maç öncesinde açıklamalarında ‘’Yüksek enerji bekliyoruz’ ’demişti. Maçı açıkçası favorisi Fenerbahçe idi. Sarı Lacivertliler den maçın hemen başında oyunun hâkimiyetini eline alıp maçı domine etmesi beklendi. Ama çarşıdaki hesap ilk yarıda evde tutmadı. Trabzonspor yüksek enerjisi ile ilk yarıda Fenerbahçe’nin dengesini bozdu. Sarı Lacivertliler özellikle kanatlardan getirdikleri toplarla orta yaparak gol aradı. Bu ataklarda iki net te pozisyon buldular ama değerlendiremediler. Bu ataklara karşılık Trabzonspor rakibi iyi karşılayıp özelikle ortadan direk ataklarda oldukça başarılı oldu. Fenerbahçe bu sezon ilk kez bir karşılaşmayı geride tamamladı.

Çakır faulü görmezden geldi

İkinci yarının en ciddi pozisyonunda Nwakaeme'nin ceza sahasına ortasında arkaya sarkan Abdülkadir Ömür topa dokunamadı. Bu pozisyonun hemen ardından 51 dakikada Kullanılan köşe vuruşunda Tisserand kafayı vurdu top direğe ve Serkan'a çarparak ağlara gitti ve Fenerbahçe durumu 1-1 getirdi. Ama bu pozisyon öncesinde Hakem Cüneyt Çakır Fenerbahçe de Dimitros Pelkas’ın Vitor Hugo’ya net faulü görmezden geldi.

Yenilen Gol sorası şapşallık hastalığı 

Skoru dengeleyen Fenerbahçe oyunun hâkimiyetini eline alırken, Trabzonspor da yine yenilen golün şapşallığı ile karşılamanın 55. dakikasında orta alanda kaptığı topta Cisse'nin pasında Valencia sağdan ceza sahasına girdi çaprazdan vuruşunda top ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

Cüneyt Çakır ince ince görevini yaptı

Bu dakikan sonra iki takımda gol bulmak için şuursuzsa saldırsa da Trabzonspor Baker’ın ayağından bulduğu şutla durumu eşitleme fırsatını kaçırdı. Özellikle Cüneyt Çakır’ın ince ince görevini yapmaya başladığı dakikalarda Fenerbahçe bir köşe atışında Bordo Mavililerin adam paylaşımı hatası yaptığı bir pozisyonda 3. golü belalısı Cisse’nin kafa vuruşu ile buldu.

İki farklı yarı

İkinci yarısı bam başka bir maç haline gelen karşılaşmada, Fenerbahçe saha üstünlüğünü her acıdan kullandı. Özelikle Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut’un devre sonrası hamleleri maçın gidişatında oldukça önemli oldu. Bulut yaptığı değişikliler ile ikinci yarıda 3 gol bularak bana göre maçın adamı oldu. Bu duruma reaksiyon vermekte geç kalan Trabzonspor teknik direktörü Eddie Newton skor olarak odlukça geriye düştükten sonra hamle yapmayı tercih etti. Tamamen gol bulmaya yönelik bu hamleler o dakikalardan sonra pekte işe yaramadı. Eddie Newton karnesi 6 maç 5 puan İngiliz hoca için tehlike canları çalıyor. Uğurcan Çakır’ın performansı olmasaydı belki de fark daha da artabilirdi. Özelikle büyük maçlarda Anthony Nwakaeme’nin etkisiz oyunu beni oldukça düşündürüyor. Bu bir araştırılmalı. 

Maçın son saniyelerinde Fenerbahçe Localarından gelen ‘’Trabzon Kümeye’’ tezahüratı unutulmamalı. Belliki onlar önceki iki sezonu unutmuşlar.