Trabzonspor, Galatasaray maçına çok tutuk başladı. Buna siz dengeli oynamayı tercih etti de diyebilirsiniz. Doğrudur da. Takımda sürekli oynayan Novak’ın yokluğunda, Kamil Ahmet zayıf nokta idi ve bindirmeleri de genelde bu bölgeden yaptılar. Buna karşın, Trabzonspor sağ kanadındaki Yusuf Sarı ile pozisyon üretmeyi planladı ama olmadı. Orta saha da Mikel bilginiz gibi, al gülüm ver gülümdü. Dolayısıyla Trabzonspor takımının direkt kaleye gidebilecek oyuncu eksikliği yaşadı. Yani A.Kadir Parmak olsaydı fırtına, daha farklı bir oyun sistemiyle Galatasaray’ı sıkıştırabilir ve gollerde bulabilirdi ilk yarıda. 

Trabzonspor ikinci yarıda, cesaretli oynamaya karar verdiğinde kendi kimliğini de ortaya çıkarmış oldu. Taraftar desteğini de arkasına alan bordo-mavililer, Sörloth muhteşem kafa golüyle 1-0 öne geçtiği sırada tribünlerin coşkusunu görmenizi isterdik. Dakika 50’de her zamanki gibi kaptan Sosa müthiş bir serbest atış kullandı ve Sörloth’da aynı güzellikle topu filelere gönderdi. ‘Sörloth’unuz varsa korkmayın’ der gibi işaretini de yaptı. Sörloth’dan bahsetmeye devam. 1,5 yıllık daha kiralık sözleşmesi var. Bence hemen devreye girip tapusunu almalılar. Trabzonspor bu oyuncudan ilerde kesin büyük paralar kazanabilir diyorum.

Kafamıza takılan bir konuya da açıklık getirelim. İlk yarıda Ömer Bayram, Pereria’ya tokat attı, hakem Ali Palabıyık olaya sarı kart dedi, kırmızı olabilir miydi? Ben olurdu diyorum. Neyse, Galatasaray golü yedikten sonra, oyun disiplininden koptu gibi oldu, Fatih Terim’in kulübeden futbolcularına bağırıp çağırması da bu kaynaklıydı. Dediğimiz sırada, Jimmy Durmaz’un kaleye paralel sert şutu Hüseyin Türkmen’e çarptı ve top tesadüfen kornere çıktı. Bu pozisyon tamamen Trabzonspor’un şansıydı dersek yanlış bir şey dememiş oluruz.

Sakatlığı nedeniyle aylar sonra sahalara dönüş Yapan ve 67’de Hosseini’nin yerine oyuna gören Ekuban anında etkisini gösterdi. Birer dakika arayla Sörloth ve Nwakaeme’ye net gollük işler yaptırdı. Ekuban hep diyorum. Sörloth ile çok iyi ikili olmuştular, araya sakatlığı girmişti. Şimdi eski durum yeniden sahne alıyor. Yani, Sörhoth ve Ekuban bu ligde inanın çok goller atacaklar, demedi demeyin.

Sonuç olarak, Trabzonspor kazanabileceği maçı, 90’ıncı dakika da yediği basit bir golle, hiç etti. Ünal Karaman’a bir parantez açalım. Galatasaray maçını çok iyi yönetti. Değişikleri yerli yerinde yaptı. Fatih Terim’in açıklarını çok iyi değerlendirdi. Ama olmayınca olmadı diyelim ve noktayı koyalım. Bu şok beraberlik Trabzonsporluların moralini bozmamalı ve Antalya maçını şimdiden düşünmeli ve dersler çıkarmalı.