Kilosu 80, beyin kilosu 79 esprisi yapıyorduk ya Nwakaeme için yine haklı çıktık. Attığı ve attırdığı gollere bakıyorum da çok ustacaydı ve akıl doluydu. Hep diyorum Trabzonspor Nwakaeme gibi birkaç tane daha bulduğunda seneye şampiyonluğun en büyük adayıdır. Bunu şimdiden ilan ediyorum.

Gelelim maça, Trabzonspor, ilk maçı 5-0 kaybettiğinden karşılaşmaya tempolu başladı. Sağlı sollu ataklar geliştirdi. Nwakaeme, Abdülkadir Ömür ve Ekuban ile birlikte net gol pozisyonları da yakaladı. Fakat, ilginç bir şekilde golü yiyen taraf oldu. Defans hatasından kaynaklıydı ve Ömer Şişmanoğlu’nun Uğurcan Çakır’a attığı süper kafa golüne yapacağı hiçbir şey yoktu. Yine de Trabzonspor paniklemedi, hep gol arayan taraf oldu ve 31’de Nwakaeme ile beraberliğe ulaştı. 1-1 İlk yarının sonlarına doğru Yeni Malatyaspor etkiliydi. Uğurcan’ın çıkardıkları helal olsun dedirtti. Trabzonspor rakibine oranla daha derli topluydu. Sosa önceki maçlara nazaran bu kez güçlüydü. Abdülkadir Parmak’ın Nwakaeme’ye gönderdiği milimetrik paslar iyi değerlendirilebilseydi fırtına ilk yarıda farklı skor ortaya çıkartabilirdi, olmayınca olmadı diyelim…

Abdülkadir Ömür’e tavsiyelerde bulunarak devam edelim. Biraz ‘Barcelona’ya transfer olacağım’ havasına girmiş ve ağzı kulaklarına geçmiş!  Abdülkadir sakın ‘ben oldum’ deme, dersen bittiğin gündür, bu benden sana ağabey tavsiyesidir.. Yeni Malatyaspor maçına bakıyorum da, isteklisin. Eyvallah… Ancak topu kaptırdığında arkasından koşmadığını gördüm, üzüldüm.. Bunlar senin yapmadığın şeylerdi. Dikkatli ol. Ne kendini üz, ne de seni severlerini. Anlaştık mı?  Dönelim maça, Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma hakkını elde ettiği için biraz da rehavet içerisindeydi. Bu konuyla ilgili diyeceğim şu olsun. Futbolla kesinlikle dalga geçmeyeceksiniz, yoksa apartmanın en son katından yere çakılırsınız. Bilmem yanılıyor muyum?

Maçın hakemine gelince, Zorbay Küçük bana göre kötü bir maç yönetmedi. Adı sanı duyulmamasına rağmen kritik hata yapmadı. Merkez Hakem Komitesi sanırım şunu düşündü. Trabzonspor nasılsa Avrupa’ya gitmiş, Malatyaspor’un da iddiası yok, aradaki puan farkı nedeniyle Zorbay’ı pişirelim. Tamam o zaman diyelim. Neyse, Malatyaspor’un eski Trabzonsporlu oyuncusu Mustafa Akbaş 75’de kırmızı kartla oyun dışı kalırken, bordo-mavililer iki dakika sonra anında atağa kalktı. Seyirci desteğini de arkasına alan Trabzonspor 2-1’i Rodellega ile yakaladı. Ama golü attıran ve adrese teslim yapan Nwakaeme tekrar tebrik etmek lazım.. Müthiş oynuyorsun Nwakaeme… Galibiyet golünden sonra iyice açılan Trabzonspor’da Ekbun’ın şutu da direkte patladı. Olmayınca olmuyor. Ekuban hep direklere takılıyor.

Sonuç olarak Trabzonspor, Malatyaspor’u 2-1 mağlup ederek rövanşı aldı ve aralarındaki puan farkını da tam 14 puan çıkartmış oldu. Helal olsun…